Κορωνοϊός: Σοκ με την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη - Μόλυνε και 3 ταξιτζήδες;

Ραγδαίες εξελίξεις!

Κορωνοϊός: Σοκ με την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη - Μόλυνε και 3 ταξιτζήδες;

Σοκ έχει προκληθεί με την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη που έχει Κορωνοϊό! Ψάχνουν να δουν αν μόλυνε και 3 ταξιτζήδες και οι εξελίξεις στην υπόθεση, είναι ραγδαίες. Να τονίσουμε ότι θετικό στον ιό είναι και ο γιος της, ενώ οι συγγενείς εξετάζονται.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζητά τους τρεις οδηγούς ταξί μετά την πληροφόρηση που έλαβε από το οικογενειακό περιβάλλον της 38χρονης για το δρομολόγιο που ακολούθησε μετά την άφιξη της στην συμπρωτεύουσα και στο αεροδρόμιο Μακεδονία την Κυριακή αλλά και όλες τις μετακινήσεις που είχε το πρωινό της επόμενης μέρας, ωσότου αντιλήφθηκε ότι έχει τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μεταφέρθηκαν στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποίησε τρεις διαφορετικούς οδηγούς ταξί για να μεταφερθεί στους προορισμούς της, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής, πιθανόν επειδή φοβούνται ότι εάν εμφανιστούν θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται και σε περίπτωση που επιμείνουν να μην εμφανίζονται, θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφάλειας και η άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Διαβάστε εδώ και ποιο είναι το σχολείο που πήγαινε ο γιος της και έκλεισε! Μεγάλη προσοχή....

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας για να μην μολυνθείτε! Το λάθος που δεν έκαναν οι ταξιτζήδες

Νέες οδηγίες ήρθαν στο φως για τον κορωνοϊό, και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας πιο ασφαλής στην Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε, και πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας.

Στη Σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν εκτός του υπουργού Υγείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζκώστας, αλλά και οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης, όπου μίλησαν για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα.

Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα

  • Όσοι έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και χρειάζεται να επισκεφτούν Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.
  • Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης.

Ποιοι δεν πρέπει να φοράνε μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό από χθες, έχει απολυμανθεί και το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από το οποίο πέρασε η γυναίκα που πάσχει από τον θανατηφόρο ιό. Δεν θα πιστέψετε τι έκανε εκεί.