Κορωνοϊός: Αλλα τρία κρούσματα στη Βρετανία! Πόσα είναι συνολικά;

Οι δύο επέστρεψαν από Ιταλία και ο τρίτος από Ασία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αλλα τρία κρούσματα στη Βρετανία! Πόσα είναι συνολικά;

Τρια νέα κρούσματα του Κορωνοϊού χτύπησαν την Βρετανία. Πόσα είναι συνολικά πλέον; Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα (11.00 ώρα Ελλάδας) είχαν εξεταστεί συνολικά 10.483 πρόσωπα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία ανέρχεται στους 23, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα (11.00 ώρα Ελλάδας) είχαν εξεταστεί συνολικά 10.483 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όσο για τα τρία τελευταία θετικά κρούσματα, επρόκειτο για δύο άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από Ιταλία και το τρίτο από την Ασία. Δείτε και τι είπε το πρώτο κρούσμα του Κορωνοϊού στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην Παρασκευή ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού συνιστά πλέον την κορυφαία προτεραιότητά της κυβέρνησής του. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι απεβίωσε ένας Βρετανός που είχε προσβληθεί από την ασθένεια όταν βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στην Ιαπωνία.

Εντωμεταξύ εκτός από την Βρετανία στην Γερμανία δασκάλα κόλλησε Κορωνοϊό τέσσερις μαθητές βρεφονηπιακού σταθμού!

Μια δασκάλα στην Γερμανία κόλλησε Κορωνοϊό τέσσερις μαθητές βρεφονηπιακού σταθμού. κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Εκείνος ήταν το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σ’ αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας.

Τέσσερα παιδιά ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο Χάινσμπεργκ της δυτικής Γερμανίας έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του δήμου.

Η κατάσταση της υγείας των παιδιών, η ηλικία των οποίων δεν προσδιορίστηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Όλα τους εμφανίζουν «συμπτώματα κρυολογήματος», είπε η εκπρόσωπος.

Η κατάσταση της υγείας των παιδιών, η ηλικία των οποίων δεν προσδιορίστηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Όλα τους εμφανίζουν «συμπτώματα κρυολογήματος», είπε η εκπρόσωπος.

Στο βρεφονηπιακό σταθμό εργάζεται μία γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Εκείνος ήταν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σ’ αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας.

Στο Χάινσμπεργκ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έχουν καταγραφεί σχεδόν 60 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί στην κυριότερη εστία του νέου κορονωϊού στη Γερμανία. Οι αρχές έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, τις διοικητικές υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς μέχρι την Δευτέρα, ενώ ζητήθηκε σε περίπου 1.000 ανθρώπους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί άλλο ένα κρούσμα στη Γερμανία, στη Βόννη.