Αθωώθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή

Η απόφαση του δικαστηρίου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αθωώθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι βίασε ταξιτζή τον Νοέμβριο του 2018. Διαβάστε αναλυτικά ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση.

Ειδικότερα αθώος κατά πλειοψηφία με την ψήφο των ενόρκων κρίθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την κατηγορία του βιασμού ενός οδηγού ταξί.

Οι ένορκοι με 4 ψήφους έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο ενώ διαφορετική άποψη είχαν οι 3 τακτικοί δικαστές. Αντιθέτως, ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για το οποίο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθηνας έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου οι φίλοι του ηθοποιού, ο οποίος στο άκουσμα της ετυμηγορίας αγκάλιασε τους γονείς του. Την ίδια ώρα, η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα, μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορουμενος κρίθηκε αθώος για τον βιασμό του γιου της. «Η δικαιοσυνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν, από αύριο ο Γιώργος Καρκας θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπουν», δήλωσε ο δικηγόρος του, Βασίλης Ταουξής. Να πούμε ότι σε προηγούμενη δίκη για την ίδια υπόθεση είχε γίνει χαμός στην αίθουσα. Τι είχε συμβεί;

Πηγή: ethnos.gr

Βιασμός ταξιτζή: Ποιες ήταν οι πρώτες δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, που κρίθηκε τώρα αθώος για την υπόθεση;

Ο 29χρονος Γιώργος Καρκάς είχε μιλήσει τότε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μεταξύ άλλων είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να διακρίνει τον σκοπό όλου αυτού του πράγματος που γίνεται.

Σε ό,τι αφορά στα όσα βρέθηκαν στην τσάντα του, ο 29χρονος είχε πει ότι τα κουβαλούσε για ένα ραντεβού που θα είχε ακολούθως. Υποστήριξε μάλιστα, ότι το ραντεβού μπορεί να πιστοποιηθεί μέσα από τις επαφές του στο κινητό του τηλέφωνο, για να αποδείξει ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κάποια πράξη σαν κι αυτή για την οποία κατηγορείται.

Ο ηθοποιός, υποστήριξε ακόμη ότι κάποιος που είχε σκοπό να προβεί σε βιασμό δεν θα καλούσε διαδικτυακά ένα ταξί, αναφέρει το iefimerida.gr.