Κορωνοϊός: Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ένατο κρούσμα στην Πάτρα;

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ένατο κρούσμα στην Πάτρα;

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ένατο κρούσμα του Κορωνοϊόυ στην Πάτρα; Συνταξιούχος εκπαιδευτικός που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Άίγυπτο ο 66χρονος και νοσηλεύεται απομονωμένος, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σε απομόνωση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ότι είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Ο 66χρονος από την Αμαλιάδα Ηλείας, είχε πάει εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και όταν επέστρεψε ένιωσε αδιαθεσία. Αρχικά μετέβη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Δείτε εδώ και τα δέκα αντικείμενα που βοηθούν στην εξάπλωση του και τα πιάνουμε καθημερινά

Όπως έγινε επισήμως γνωστό πριν από λίγο «το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.
Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων».

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής, εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί). Παράλληλα, ελέγχονται οι συνταξιδιώτες του -52 άνθρωποι- στους Αγίους Τόπους. Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στα Ιεροσόλυμα πήραν μέρος σε αγρυπνία σε Ναό και ο 66χρονος φέρεται να θεώρησε αρχικά ότι είχε κρυώσει εκείνο το βράδυ.

Οδηγίες σε εργαζόμενους του νοσοκομείου της Πάτρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου.

Στην Πάτρα μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ενώ στις έξι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Κορωνοϊού, στο υπουργείο Υγείας για την εκτίμηση της κατάστασης μετά και το ένατο κρούσμα.

protothema.gr