Σεισμός στην Έυβοια

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Έυβοια

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ιστιαία Ευβοίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 11,5 χιλιόμετρα. Ποιο είναι ωστόσο το επίκεντρο του;

Ασθενής σεισμική δόνηση 3 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ιστιαία Ευβοίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε επτά χιλιόμετρα από την περιοχή Ιστιαία στην Εύβοια.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 11,5 χιλιόμετρα.

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το σεισμό στην Εύβοια.Να σημειωθεί ότι πριν δυο ημέρες, σεισμική δόνηση είχαμε και στην Ελλάδα. Δείτε που σημειώθηκε.

Σεισμός Έυβοια

protothema.gr

Σεισμός στην Κάρπαθο

Σεισμός σημειώθηκε στην Κάρπαθο. Πόσα Ρίχτερ ήταν; H σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 02:21, σε υποθαλάσσια περιοχή.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 02:21, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου. Με τον Εγκέλαδο χθες να ταρακουνάει και την Κρήτη!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 84 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 137 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 83 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Νέος σεισμός σημειώθηκε και στο Ιόνιο

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να χτυπά εκ νέου. Τι λένε οι πληροφορίες για το χτύπημα και υπήρξε κάποιος τραυματίας; Τι λένε για την περιοχή;

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήχησε στις 19:02 στα 42 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες, ούσα της τάξης των 2.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το εστιακό βάθος βρισκόταν στα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρός σεισμός στην Τόνγκα - 5,8 Ρίχτερ το "χτύπημα' του Εγκέλαδου

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια ισχυρή δόνηση στη Τόνγκα. Ειδικότερα η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στις νήσους Τόνγκα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 5,8 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 226 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Τόνγκα, Νουκουαλόφα. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 131 χιλιόμετρα.