Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά νέα κρούσματα - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά νέα κρούσματα - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Επτά νέα κρούσματα Κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παράλληλα γνωστοποίησε νέα μέτρα από την κυβέρνηση. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά αναλυτικά, καθώς και τις πρώτες πληροφορίες για τα κρούσματα.

Ο κύριος Τσιόδρας ανακοίνωσε τα μέτρα και τα κρούσματα επισημαίνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα, ενώ για το ένα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση. Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις.

Οι ανακοινώσεις φυσικά, είναι σχετικές με μέτρα προστασίας του πληθυσμού που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επόμενες εβδομάδες. Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες
  • Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Επίσης, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση για όλα τα σχολεία, εφόσον υπάρχει λόγος. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα σχολεία και τις επιχειρήσεις

Λίγο πριν τα μέτρα από την κυβέρνηση, συγκλόνισε η 48χρονη από τον γκρουπ των Αγίων Τόπων με τις δηλώσεις της για τον Κορωνοϊό

Συγκλονίζει η 48χρονη από τον γκρουπ των Αγίων Τόπων που διαγνώστηκε με κορωνοϊό! Οι δηλώσεις της άφησαν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. "Μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε λέπρα".

Η 48χρονη που μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό το βράδυ της Πέμπτης και ότι πλέον η ίδια και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της είναι σε καραντίνα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε, «Εμείς έχουμε θορυβηθεί, έχουμε φοβηθεί και είμαι καραντίνα στο σπίτι επειδή ήμαστε στο ίδιο γκρουπ. Είμαι θετική κι εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση. Απλά δεν έχουμε συμπτώματα, ούτε οι γύρω μου».

«Καραντίνα, καραντίνα, αφού δεν έχουμε και συμπτώματα εμείς τουλάχιστον, καραντίνα. Αν έχουμε σύμπτωμα να πάμε στο νοσοκομείο. Όχι, δεν χρειάζεται γιατί δεν έχω συμπτώματα ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Απλά είμαστε κλειδωμένοι μέσα σε ένα σπίτι, δεν βγαίνουμε έξω. Εδώ και μέρες δηλαδή, από την ώρα που το ακούσαμε δεν έχουμε ξαναβγεί. Όλοι, όλοι έχουμε μπει σε καραντίνα και οι αδελφές μου και όλοι, όλοι. Όλοι όσοι ήταν σε μένα επαφή, έχουμε μπει εδώ και μέρες, 2-3 μέρες που ακούστηκε».

Ενώ αποκάλυψε για την εκδρομή της, «Όταν ήμασταν εκεί μετά από δυο μέρες μάθαμε ότι έχει το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλουμε τώρα ακούσω ότι κάποιος έπαθε κάτι, ναι, που ήρθα σε επαφή. Αυτό είναι το άγχος μου τώρα. Δεν είναι θέμα τύψεων είναι θέμα ότι ήρθα σε επαφή. Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμαστε, αν και πολλοί πήγαν αμέσως σε γιατρό». Δείτε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τον γιατρό που βρέθηκε θετικός στον ιό και την υγεία του.