Κορωνοϊός: Τα κρούσματα αυξάνονται - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια;

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα αυξάνονται - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν και αυξάνονται! Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση;

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Από την ιχνηλάτηση των 7 σημερινών κρουσμάτων, προέκυψε ότι και τα 7 είναι επαφές επιβεβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σε ο,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν κυρίως στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική. Πρόκειται για επαφές των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων που είχαν ιχνηλατηθει και παρακολουθούνταν, αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η μόλυνση τους στην πρώτη εξέταση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Επιπλέον, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με νέα έκτακτα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων ειδικότερα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Ακυρώνονται όλα τα συνέδρια στην επικράτεια για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για 2 εβδομάδες
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών διοργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Συνεπώς όπως αναφέρει και το protothema.gr, χωρίς την παρουσιά κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/2).

Τα νέα μέτρα για την, όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη, πρόληψη κατά του κορωναϊου επηρεάζουν σίγουρα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους. Εντωμεταξύ αναστέλλονται πτήσεις! Από ποια εταιρία και σε ποιο μέρος;

Πριν τα κρούσματα και τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν, ανακοινώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το νέο συμβάν; 46 υπάλληλοί του κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το email εστάλη την Παρασκευή από τον Γουίλιαμ Σάπκοτ, τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης οργανωτικής ανάπτυξης και υπηρεσιών του Συμβουλίου, και ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μια συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις 2 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όλοι οι χώροι στους οποίους είχε πάει σφραγίστηκαν και απολυμάνθηκαν. Το Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών και διασκέψεις της ΕΕ, απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους. Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις, ανάμεσά τους και οι συνομιλίες των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ στις 12 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κανονικά και «δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για περιορισμό των προγραμματισμένων συναντήσεων», ανέφερε το email.

Σήμερα δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει κάποιος εκπρόσωπος του Συμβουλίου. Σε άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 200 και ότι ο κορωνοϊός έχει αρχίσει την διάδοση στην κοινότητα ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr