Σεισμός στα Κύθηρα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στα Κύθηρα  - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στη χώρα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/3)! Πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση και που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Ειδικότερα σεισμός έγινε στις 7:20 κοντά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η δόνηση ήταν ευτυχώς ασθενής, καθώς υπολογίζεται στα 3 Ρίχτερ.

Παράλληλα το επίκεντρο της εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, με το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 8/3 σημειώθηκε ισχυρός σεισμός με την δόνηση να ξεπερνά τα 6 Ρίχτερ. Που "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Που "χτύπησε' το Σάββατο ο Εγκέλαδος, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός και στην Αθήνα;

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα έγινε το πρωί του Σαββάτου ο οποίος είχε επίκεντρο την Κόρινθο. Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο; Διαβάστε αναλυτικά μιας και κουνηθήκαμε για τα καλά. Ευτυχώς πάντως, δεν έχουμε ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., ενώ το επίκεντρό του 23 χλμ. βορειο-βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Τι είπε ο Ευθύμης Λέκκας για την σεισμική δόνηση;

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει για τον σεισμό που νιώσαμε στην Αθήνα! Πού «χτύπησε» και ποια είναι η αλήθεια για το επίκεντρο; Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κορυφαίος σεισμολόγος, αν και η κατάσταση δεν απαιτεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.