Έκτακτο - Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής Λυκείου στο Γαλάτσι! Κλείνει το κολέγιο Αθηνών

Κρούσμα ανάμεσα στους γονείς του κολεγίου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής Λυκείου στο Γαλάτσι! Κλείνει το κολέγιο Αθηνών

«Έσκασε» έκτακτο κρούσμα κορωνοϊού. Θετικός βγήκε στον ιό μαθητής Λυκείου στο Γαλάτσι, ενώ κλείνει το κολέγιο Αθηνών, καθώς εντοπίστηκε ανάμεσα στους γονείς κρούσμα του ιού. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των σχολείων.

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο δήμος Γαλατσίου ενημερώνει επισήμως ότι υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή λυκείου της πόλης. Ο νεαρός έχει νοσήσει χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν συμπεριλαμβάνεται στα 73 κρούσματα που είχαν διαγνωσθεί μέχρι χθες.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο δήμος σημειώνει:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ο Δήμος Γαλατσιου διευκρινίζει για μια ακόμη φορά πως για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και τα κριτήριά της, την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών - Η ανακοίνωση

«Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση».

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε και στην Μυτιλήνη για ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που βγήκαν στην δημοσιότητα.