Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός στον Πύργο

Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός στον Πύργο
Ενημέρωση 10.03.2020 07:47
Από Youweekly Team

Σεισμός σημειώθηκε στον Πύργο, περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Το επίκεντρο εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της περιοχής και μέχει στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σεισμική δόνηση πολύ κοντά στην πόλη του Πύργου καταγράφηκε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Πύργου.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 00:19, σύμφωνα με την ίδια πηγή και το επίκεντρο απέχει 203 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, πάντα κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου.

Να σημειωθεί ότι πριν δυο ημέρες, σεισμική δόνηση είχαμε και στην Ελλάδα. Δείτε που σημειώθηκε.

protothema.gr

Σεισμός στην Κάρπαθο

Σεισμός σημειώθηκε στην Κάρπαθο. Πόσα Ρίχτερ ήταν; H σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 02:21, σε υποθαλάσσια περιοχή.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 02:21, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου. Με τον Εγκέλαδο χθες να ταρακουνάει και την Κρήτη!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 84 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 137 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 83 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

athensmagazine.gr

Νέος σεισμός σημειώθηκε και στο Ιόνιο

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να χτυπά εκ νέου. Τι λένε οι πληροφορίες για το χτύπημα και υπήρξε κάποιος τραυματίας; Τι λένε για την περιοχή;

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήχησε στις 19:02 στα 42 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες, ούσα της τάξης των 2.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το εστιακό βάθος βρισκόταν στα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ - Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Δυνατός σεισμός στην Κάρπαθο

Share