Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Λονδίνο - Κρούσμα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο

Πρώτος θάνατος και στο Βέλγιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Λονδίνο - Κρούσμα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη! Αυτή τη φορά συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο καθώς βρέθηκε κρούσμα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Τo Street Hospital Great Ormond (GOSH) είναι ένα διεθνές διακεκριμένο παιδιατρικό κέντρο και βρίσκεται στο Bloomsbury, το οποίο παρέχει πλήρες φάσμα εξειδικευμένων και υπο-εξειδικευμένων υπηρεσιών παιδιατρικής υγείας.

Διεξάγει κλινική έρευνα και ασχολείται με την εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της υγείας των παιδιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για γιατρό - καρδιολόγο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για διακοπές με την οικογένειά του.

Τόσο τα προγραμματισμένα χειρουργεία, όπως και τα επισκεπτήρια έχουν αναβληθεί για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης της 9ης Μαρτίου. Κατά την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, το προσωπικό αλλά και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τον καρδιολόγο που νοσεί θα εξεταστούν.

Εκτός από τον συναγερμό στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού, στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο, καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός στο Βέλγιο

Τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του κορωνοϊού μετράει το Βέλγιο αφού σήμερα έγινε γνωστό πως ένας ασθενής κατέληξε. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 90χρονο ασθενή. Εντωμεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στο Αλεξάνδρας! Άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κόλλησε κορωνοϊό από την Αγγλία

Ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την υγεία του Βαγγέλη Μαρινάκη και αποκάλυψε όσα γνωρίζουν μέχρι στιγμής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «Νομίζω ότι νοσεί ήπια και αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι προφανές ότι κόλλησε τον ιό κατά την παραμονή του στην Αγγλία. Ευτυχώς, κατά τη γνώμη μου έκανε τρία πράγματα σωστά. Πήγε αμέσως να ελεγχθεί, βρέθηκε θετικός, δημοσιοποίησε ότι νοσεί, κάτι που είναι πολύ θετικό και το τρίτο ότι έδωσε τις δικές του προσωπικές συμβουλές.

Να ακούμε τους γιατρούς και να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής που πρέπει. Ψυχραιμία, ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλες οι χώρες με ψυχραιμία πάνω από όλα… Τα μέλη της οικογένειας του κυρίου Μαρινάκη εξετάστηκαν και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά».