"Λουκέτο" σε καφετέριες και μπαρ - Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Νέο "λουκέτο" ήρθε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις επιχειρήσεις της χώρας, μιας και πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τις καφετέριες αλλά και τα μπαρ, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού.

Δυστυχώς, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορωνοϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόρδας πριν από λίγα λεπτά ανακοίνωσε την απαγόρευση της λειτουργίας καφετεριών, μπαρ, εστιατορίων αλλά και εμπορικών κέντρων. Τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Πηγή: protothema.gr

Πέρα από τις καφετέριες και τα μπαρ, ο κορωνοϊός άδειασε και τα μέσα μεταφοράς

Ο κορωνοϊός άδειασε τους κεντρικότερους σταθμούς του Μετρό σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Τα μέσα μεταφοράς είναι σχεδόν άδεια και μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες ντοκουμέντο.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται πως είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό. Αυτό φαίνεται και στην κίνηση η οποία έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Παρασκευή μεσημέρι και όπως αποδεικνύουν και τα φωτογραφικά καρέ ο σταθμός της Κηφισίας για τον προαστιακό είναι σχεδόν άδειος από κόσμο ενώ πριν λίγες ημέρες γινόταν το αδιαχώρητο. Οι μετακινήσεις είναι σαφώς μειωμένες κυρίως τις ώρες που δεν θεωρούνται ώρες αιχμής.

«Η κίνηση ηλικιωμένων και όχι μόνο που δεν χρησιμοποιούσαν τα Μέσα για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις έχει μειωθεί κατά πολύ. Σε αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός ότι έκλεισαν τα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι κάθονται στο σπίτι με τα παιδιά τους για να προστατευτούν από τον κορονοϊό ενώ κάποιοι έχουν μεταφέρει την εργασία στο σπίτι» λένε στο protothema.gr άνθρωποι οι οποίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αναγκαστικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κορωνοϊός

Στους κεντρικότερους σταθμούς του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, η εικόνα είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Σαφώς λιγότερος κόσμος και ενίοτε φορώντας μάσκες προστασίας. Οι εργαζόμενοι στους δύο σταθμούς, είπαν στο protothema.gr πως η κίνηση των επιβατών είναι πολύ περιορισμένη, κάνοντας λόγο για πτώση της κίνησης με βάση πάντα τα όσα εκείνοι βλέπουν.Δείτε εδώ και ποια είναι τα επίσημα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Ποιες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί;

Κορωνοϊός μέσα

«Στο εκδοτήριο των εισιτηρίων καθημερινά θα είχε ουρά, τώρα βλέπεις ελάχιστους» εξήγησε εργαζόμενος στον σταθμό της Ομόνοιας.