Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία

Ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, και για την Ελλάδα, μιας και ανακοινώθηκε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι Έλληνες φοιτητές στην Ισπανία. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάστασή τους;

Μεγάλο πρόβλημα προέκυψε με τους Έλληνες φοιτητές μετά τα μέτρα που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού για απαγόρευση πτήσεων από και προς Ισπανία με αποτέλεσμα να μένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα της Ιβηρικής.

Τα ισπανικά πανεπιστήμια έκλεισαν και πλέον δεν μπορούν να φύγουν. Σε επικοινωνία που είχαν με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν... μηδενικές. Η απάντηση που λάμβαναν από την πρεσβεία ήταν ότι αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από τις ισπανικές Αρχές για τα έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του τηλεθεατή στο Open TV, του οποίου και η σύζυγος είναι εγκλωβισμένη στην Ισπανία καθώς ακυρώθηκε η πτήση της την ώρα που περίμενε στην αίθουσα αναμονής για να «πετάξει» υπάρχουν περίπου 150 φοιτητές στην ισπανική επικράτεια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr

Έκτακτα μέτρα και για τα σούπερ μάρκετ! Ανακοινώθηκε πως θα παραμείνουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τη νέα καθημερινότητά μας;

Πριν την είδηση πως υπάρχουν φοιτητές εγκλωβισμένοι στην Ισπανία, Έλληνας καθηγητής συγκλόνισε με τα λόγια του για το μέλλον της χώρας λόγω κορωνοϊού

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό συνεχίζουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, με τους νεκρούς να αυξάνονται από λεπτό σε λεπτό. Πρόσφατα μάλιστα Έλληνας καθηγητής θέλησε να μιλήσει και να προειδοποιήσει τον κόσμο, συγκλονίζοντας με τα λόγια του.

Μια σοκαριστική πρόβλεψη για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας έκανε ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, "Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων . Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000.

Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε. Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ . Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες , φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί . Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση .

Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα . Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει .

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά .

Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο. Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του βοκακιου. Περιγράφει ωραία πράγματα." Ωστόσο έγινε γνωστή και η νέα τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον κορωνοϊό, όπου ψυχολόγοι δίνουν πληροφορίες για τα πάντα.