Σωτήρης Τσιόδρας: Ο λοιμωξιολόγος που εμπιστεύονται εκατομμύρια Έλληνες

Το πρόσωπο πίσω από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σωτήρης Τσιόδρας: Ο λοιμωξιολόγος που εμπιστεύονται εκατομμύρια Έλληνες

Όλες αυτές τις μέρες βλέπουμε στις οθόνες μας τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και τα νέα μέτρα. Ποιος είναι όμως αυτός ο λοιμωξιολόγος που εμπιστεύονται εκατομμύρια Έλληνες στη μάχη με τον ιό;

Σωτήρης Τσιόδρας, ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορωνοϊού, είναι ο άνθρωπος από τον οποίο περιμένουν με αγωνία κάθε μέρα όλοι οι Ελληνες για να μάθουν τα νεότερα για τον ιό.

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και έχει τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσης για τα θύματα και τα κρούσματα του κορωνοϊού, έχει καταφέρει με την ψυχραιμία που τον διακρίνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Καθημερινά εμφανίζεται στην live ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό και χωρίς υπερβολές και φλυαρίες εξηγεί τα δεδομένα. Μάλιστα στηριζόμενος στην επιστημονική του γνώση απευθύνεται με υπευθυνότητα στους Ελληνες πολίτες χωρίς πανικό και με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν για την επιστημονική του πορεία, αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Ο κ.Τσιόδρας αποφοίτησε από το Χάρβαρντ με άριστα, είναι πατέρας 7 παιδιών και είναι ψάλτης.

Από την Αυστραλία στην Ελλάδα και από την Κυψέλη στο Χάρβαρντ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1965 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στο 15ο της Κυψέλης και αποφοίτησε με βαθμό 19 7/13.

Σε ηλικία 19 ετών, το 1984 πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μόλις δύο χρόνια αργότερα παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας. Το 1991 ολοκληρώνει τις σπουδές του με «Αριστα» τον Μάρτιο του 1991.

Ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 401 ΓΣΝΑ (1992-1993).

Εκεί είχε την δυνατότητα να εκπαιδευθεί στη Γενική Παθολογία και αφετέρου να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ενδιαφέροντες ρευματολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα ασθενείς πάσχοντες από χρόνιες νεανικές αρθρίτιδες καθώς και από οροαρνητικές σπονδυλοαρθροπάθειες.

Κατά το διάστημα 1991–1993 υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, ως ιατρός στα κέντρα εκπαίδευσης Υγειονομικού στο Μεσολόγγι, στην Άρτα, στη νήσο Σύμη και στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Το διάστημα 1993-94 υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης για το υπόλοιπο υπηρεσίας υπαίθρου.

Πηγή: iefimerida.gr

Μόλις χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 103 νέα κρούσματα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Πριν από λίγα λεπτά, ο Σωτήρης Τσιόδρας σε δηλώσεις που έκανε, ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό, ανέρχονται πλέον στα 331, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 4.

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος, και στη χώρα μας, με τα κρούσματα και τα θύματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο πανδημικός κορωνοϊός SARS-CΟV-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν 103 άλλα κρούσματα.

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν νωρίτερα και για τα φάρμακα. Δείτε εδώ τι ισχύει.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Οσον αφορά τους τέσσερις νεκρούς: Σύμφωνα με οσα έχουν γίνει γνωστά, όλοι έπασχαν απο σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το ιστορικό τους δηλαδή ήταν επιβαρυμένο. Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων ημών.

Πηγή: protothema.gr