Κορωνοϊός: «Δεν είναι μόνο ο βήχας και ο πυρετός τα ύποπτα συμπτώματα» - Ποια άλλα

Τι αναφέρει επιστήμονας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: «Δεν είναι μόνο ο βήχας και ο πυρετός τα ύποπτα συμπτώματα» - Ποια άλλα

«Δεν είναι μόνο ο βήχας και ο πυρετός τα ύποπτα συμπτώματα» αναφέρει Γερμανός επιστήμονας για τον Κορωνοϊό. Ποια άλλα όμως ανέφεραν τα κρούσματα και είναι εξίσου σημαντικά με τα πρώτα;

Tα άγνωστα συμπτώματα του Covid-19 αποκαλύπτει κορυφαίος Γερμανός ιολόγος, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», o ιολόγος Χέντρικ Στρέεκ ανέλυσε τα συμπεράσματα της μελέτης των συναλδέλφων του που επισκέφθηκαν πάνω από 100 ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

«Με τους συναδέλφους μου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης επισκεφθήκαμε ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτοαπομόνωση, δηλαδή στο σπίτι τους, καθώς δεν είχαν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα, κι έτσι ανακάλυψαμε νέα», επισημαίνει ο Γερμανός επιστήμονας. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι ασθενείς παραπονούνταν για απώλεια όσφρησης και γεύσης επί αρκετές ημέρες και μάλιστα προτού εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου.

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς τους οποίους επισκεφθήκαμε, κι αυτό σημαίνει για τα δύο τρίτα των ασθενών, μας περιέγραφαν ότι είχαν απώλεια όσφρησης και γεύσης που διήρκεσε αρκετές ημέρες», εξηγεί ο καθηγητής Χέντρικ Στρέεκ.

«Για παράδειγμα, μία μητέρα δεν μπορούσε να μυρίσει την λερωμένη πάνα του μωρού της, άλλοι δεν μπορούσαν να μυρίσουν το σαμπουάν τους ενώ υπήρξαν και αυτοί που έτρωγαν και δεν καταλάβαιναν τι έβαζαν στο στόμα τους», προσθέτει.

«Επιπλέον, το 30% των ασθενών είχαν διάρροια, ποσοστό υψηλότερο από αυτό που αναμέναμε», τονίζει ο Γερμανός ιολόγος. Ρίξτε και μία ματιά, στις 8+1 συμβουλές που χρειάζεστε για να μείνετε υγιείς όσο καιρό παραμένετε μέσα στο σπίτι!

«Μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα που γνωρίζουμε για τον Covid-19 είναι πυρετός, πονόλαιμος, ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις, κόπωση, κεφαλαλγία και σπανίως διάρροια. Τώρα όμως με τη μελέτη μας διευρύνεται ο κατάλογος των συμπτωμάτων του ιού», τονίζει.

protothema.gr

Εκτός από τα άλλα συμπτώματα του Κορωνοϊού - Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν πηγαίνετε στην δουλειά ακόμη

Είστε ακόμα στην δουλειά και φοβάστε μην κολλήσετε και εσείς από την πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη; Αυτά είναι τα tips για να αποφύγετε τον κορωνοϊό στο γραφείο και να παραμείνετε υγιείς.

Ο πανικός των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Όμως, υπάρχου και εκείνοι που πρέπει να δουλεύουν καθημερινά. Αυτά τα μυστικά θα βοηθήσουν την κατάσταση στο χώρο εργασίας σας.

Κράτα τον χώρο σου καθαρό

Όταν μιλάμε για την καταπολέμηση αυτής της μεταδοτικής ασθένειας, πρέπει πάντα να φροντίζουμε κάποια βασικά πράγματα και να τα υιοθετούμε. Δεδομένου ότι εργαζόμαστε καθημερινά στο γραφείο με πράγματα - επιφάνεια, όπως ποντίκι, τηλέφωνο, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε καθαρά. Κρατήστε αντισηπτικό στο περιβάλλον σας και με ένα φρέσκο κομμάτι πανί καθαρίστε ό,τι αγγίζετε γύρω σας.

Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια μίας χρήσης

Σύμφωνα με το ΠΟΥ, οι υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο πρέπει να έχουν μαντηλάκια μίας χρήσης, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν τα χέρια τους συχνά, αφού επανειλημμένα αγγίζουν τις πόρτες, τα πληκτρολόγια, τα τηλεχειριστήρια και τα γραφεία. Τα μαντηλάκια μίας χρήσης πρέπει να βασίζονται σε αλκοόλ, κατά προτίμηση για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου επαφή με οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Κάντε πλήρης χρήση αντισηπτικών χεριών για να αποφύγετε τον κορωνοϊό στην δουλειά σας

Η τακτική χρήση σαπουνιού και νερού δεν είναι κατάλληλη παντού, οπότε πρέπει να κρατάτε μαζί σας ένα αντισηπτικό για τα χέρια. Το να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά είναι ο πιο σημαντικός κανόνας για την αποφυγή του κορωνοϊού. Επίσης, πρέπει να "επενδύσετε" σε αντισηπτικά που δεν είναι επιβλαβή για το δέρμα.

Μίλα στους γύρω σου

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εάν ένα άτομο έχει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, είναι σημαντικό να παραμείνει στο σπίτι, έτσι ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί σε άλλο άτομο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κρατήσετε τους συναδέλφους σας ενήμερους για την υγεία σας σε τέτοιες περιόδους, καθιστώντας ευκολότερο για τους άλλους να είναι ασφαλείς από οποιαδήποτε μόλυνση ή ασθένεια