Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις σε Ελλάδα

Αναστέλλονται και τα δρομολόγια του μετρό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις σε Ελλάδα

Με τον κορωνοϊό να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο παγκοσμίως, έσκασε έκτακτο όπου ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα, ενώ αποφασίστηκε πως αναστέλλονται και τα δρομολόγια του μετρό.

Την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Της απόφασης θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo για τροφοδοσία.

Στην αναστολή από την Παρασκευή 20 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς επίσης και των αντίστοιχων του τραμ προχωρεί η ΣΤΑΣΥ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων.

Τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 θα αναχωρούν πλέον στις 00.20, ενώ οι επιβάτες πρέπει να θυμούνται ότι όσον αφορά το τραμ, λειτουργεί μόνο η γραμμή Βούλα - Κασομούλη.

Αναλυτικές πληροφορίες με τον επικαιροποιημένο πίνακα των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς υπάρχουν στον ιστότοπο της ΣΤΑΣΥ στην ενότητα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ». Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στην Ελλάδα είχαμε νέες εξελίξεις αναφορικά με τον ιό, καθώς ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του.

Κορωνοϊός και απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις των πολιτών παρά μόνο για ιδιαίτερες περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό ή ενδεχομένως έχουν ειδική άδεια από κάποιον επίσημο κρατικό φορέα που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους.
  • Ελεύθερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό των μονάδων που θα είναι ανοικτές.
  • Θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να μεταβούν σε διαγνωστικά ή ιατρικά κέντρα με την επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως και θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους πολίτες.
  • Αυστηρότατοι έλεγχοι θα γίνονται και στα διόδια των Εθνικών Οδών, αλλά και στα λιμάνια όπου κανείς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει αν δεν έχει επαρκή δικαιολογία και επιχειρηματολογία.
  • Η αστυνομία θα περιπολεί συνεχώς και τα πρόστιμα θα είναι πολύ βαριά για όσους παραβαίνουν τις εντολές οι οποίες θα ανακοινωθούν και θα αποτυπωθούν με νόμο του κράτους.