Κορωνοϊός: Τι έχει συμβεί με την κηδεία του πρώτου νεκρού

Δεν έχει κηδευθεί ακόμα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τι έχει συμβεί με την κηδεία του πρώτου νεκρού

Σε θρίλερ φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η υπόθεση της κηδείας του πρώτου νεκρού από τον κορωνοϊό, του 66χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα. Μάθετε αναλυτικά τι έχει συμβεί και πότε τελικά θα γίνει η κηδέια.

Μπορεί ο άτυχος άνδρας να «έφυγε» από τη ζωή από τις 13 Μαρτίου, ακόμα ωστόσο δεν έχει κηδευθεί. Ο λόγος έχει να κάνει με τη σύζυγό του, η οποία βρισκόταν επίσης στην εκδρομή στα Ιεροσόλυμα.

Η γυναίκα του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη βρίσκεται στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν είναι θετική στον κορωνοϊό, έχει απλά βαριά μορφή πνευμονίας, ενώ σήμερα σημειώθηκε και ο έκτος θάνατος από κορωνοϊό.

Η σορός του 66χρονου παραμένει στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και η κηδεία του δεν μπορεί να γίνει, αφού η σύζυγος του συνεχίζει να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, αλλά με πνευμονία, έχοντας προσβληθεί από τον ιό, την ώρα μάλιστα που και η ίδια θα πρέπει να δώσει το «παρών» στην τελετή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έδωσε τις οδηγίες που προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και δήλωση «συμμόρφωσης» στα προβλεπόμενα, ώστε να μην τεθεί σε πιθανό κίνδυνο κανένας κατά τη μεταφορά της σορού.

Τότε θα γίνει τελικά η κηδεία του 66χρονου

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του περιφερειακού συμβούλου από την Αμαλιάδα Μανώλη Αγιομυργιαννακη, του πρώτου Έλληνα που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Πριν λίγο δόθηκε η άδεια από την Μητρόπολη Ηλείας για την τέλεση της κηδείας, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το φέρετρο θα φτάσει 2 λεπτά πριν την έναρξη της κηδείας και εντός του ναού θα βρίσκονται μόνο οι στενοί του συγγενείς.

Σήμερα, βγήκε το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εξέτασης των παιδιών του άτυχου 66χρονου, το οποίο είναι αρνητικό.