Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Μέχρι πότε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, λόγω του Κορωνοϊού. Μέχρι πότε θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την νέα απόφαση της κυβέρνησης;

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, λόγω κορωνοϊού.

Υποχρέωση, να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ωστόσο μιας και μιλάμε για τον επικίνδυνο ιό, σήμερα σημειώθηκε και ο έκτος θάνατος από κορωνοϊό. Δείτε αναλυτικά τι ανακοινώθηκε.

Σοκ εκτός από τα ξενοδοχεία προκαλεί και η είδηση πως αναμένουμε πληθώρα κρουσμάτων

Ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό τόσο σε όλο τον πλανήτη, όσο και στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε πως αναμένουμε πληθώρα κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στο Mega ο Νίκος Σύψας, «Το ποια θα είναι η έκταση της διασποράς της νόσου, αλλά και το πόση επιτυχία είχαν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, θα φανεί μες στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες».

Συνέχισε λέγοντας στο κανάλι, «Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», και τόνισε επισημαίνοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας».

Εκτός από την αναφορά στο ότι αναμένουμε πληθώρα κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Νίκος Σύψας μίλησε και για την Κίνα

Αναφερόμενος στην Κίνα, σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, είναι ένα «επιδημιολογικά και λοιμωξιολογικά επιτυχημένο παράδειγμα. Έλαβαν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα και αυτή τη στιγμή έχουν ελάχιστα κρούσματα. Από πλευράς δημοκρατικών ηθών, δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα, να έχουμε πολίτες να συλλαμβάνονται με απόχη, και όλα αυτά που είδαμε στους δρόμους της Κίνας».

Ενώ φυσικά αναφέρθηκε και για το ενδεχόμενο του lockdown, λέγοντας στην κάμερα, «πάνω στο τραπέζι της ομάδας εμπειρογνωμόνων, το οποίο συμβουλεύεται η πολιτική ηγεσία, υπάρχει και το lockdown. Όλα, όμως, επανεκτιμώνται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε μέρα μπορεί να φέρει νέα μέτρα».