Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Αναλυτική πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν; Ας δούμε αναλυτικά.

Όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Κυριακής στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί της Δευτέρας θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και στο Βόρειο Αιγαίο.

Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός από Δευτέρα, σε πτώση η θερμοκρασία

Από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους δέκα βαθμούς.

Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη, αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη. Όμως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Αιγαίο, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας θα επικρατούν νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ. Μη χάσετε και την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τα προγνωστικά δεδομένα!

Πηγή: iefimerida.gr

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό αύριο

Αλλαγή του καιρού από τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες που το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανές στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από 4 έως 19, στη δυτική και νότια από 7 έως 20 και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, από το απόγευμα τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί, τη νύχτα Βοριάδες 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς. Στην Αττική, συννεφιά, από το απόγευμα τοπικές βροχές με πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Νοτιάδες 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.