Κορωνοϊός: Πτήση της Aegean από Πράγα για τους Έλληνες της Τσεχίας

Πότε είναι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πτήση της Aegean από Πράγα για τους Έλληνες της Τσεχίας

Απευθείας πτήση για όσους Έλληνες θέλουν να γυρίσουν από την Πράγα λόγω και των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, μπήκε μετά και από πρόταση της πρεσβείας. Οι Έλληνες της Τσεχίας που επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα μας θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν την Κυριακή, οπότε και αναχωρεί το αεροπλάνο.

Ειδικότερα μετά από ενέργειες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με πρόταση της Πρεσβείας, η Aegean Airlines θα δρομολογήσει την Κυριακή απευθείας πτήση από την Πράγα στην Αθήνα.

Η απευθείας πτήση (A36200) θα αναχωρήσει λοιπόν την Κυριακή 22 Μαρτίου από το αεροδρόμιο της Πράγας με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως σημειώνεται και στο δελτίο τύπου η ώρα άφιξης στον αερολιμένα πρέπει να γίνει δύο ώρες πριν και την αναχώρηση της πτήσης η οποία φεύγει στις 12.10 τοπική (CET)

Ακόμα αναφέρεται πώς η ενιαία τιμή του ναύλου (flat rate) είναι 181 ευρώ ανά επιβάτη. Η τιμή περιλαμβάνει μία (1) αποσκευή 23 κιλών και μία (1) χειραποσκευή μέχρι οκτώ (8) κιλά, ανά επιβάτη.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεται για την πτήση της Aegean Πράγα - Αθήνα;

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου υπενθυμίζεται ακόμα ότι όσοι ταξιδέψουν πρέπει να γνωρίζουν:

  • για την επιβίβαση απαιτείται εν ισχύι ελληνικό ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα)
  • κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Όσοι Έλληνες έχουν δώσει τα στοιχεία τους, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας, έχουν ήδη καταγραφεί ως επιβάτες και θα επικοινωνήσει μαζί τους η Aegean Airlines από τα call centre της στην Ελλάδα για τις λεπτομέρειες έκδοσης των εισιτηρίων

Όσοι Έλληνες δεν έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Πρεσβεία και επιθυμούν να προστεθούν στην πτήση, παρακαλούμε να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρεσβείας grcon.pra@mfa.gr. Δείτε και την ανακοίνωση που είχε κάνει η Aegean. Ποια δρομολόγια αναστέλλει;