Κορωνοϊός: Συγκλονίζει ο Ιταλός πρόεδρος - «Ελπίζω η Ευρώπη να μην γίνει Ιταλία»

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Συγκλονίζει ο Ιταλός πρόεδρος - «Ελπίζω η Ευρώπη να μην γίνει Ιταλία»

Συγκλονίζει ο Ιταλός πρόεδρος για τον κορωνοϊό λέγοντας πως «Ελπίζει η Ευρώπη να μην γνωρίσει την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας». Τι αναφέρει στο μήνυμα του για την γειτονική χώρα.

Δραματικούς τόνους για την πανδημία του κορωνοϊού χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα σε επίστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας» αναφέρει ο Ματαρέλα στην επιστολή του στην οποία, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί το Βερολίνο για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.Καθηγητής λοιμωξιολογίας προειδοποιεί ωστόσο για το πότε θα δούμε την ύφεση του ιού. Τι εξήγησε για την πανδημία;

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

protothema.gr

Παράλληλα με τον Ιταλό πρόεδρο στην Ελλάδα έγιναν 233 οι συλλήψεις σε επιχειρηματίες λόγω κορωνοϊού

Πολλοί είναι αυτοί που φαίνεται να μην έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις και στα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και συνεχίζουν τη δράση τους, με την Αστυνομία να προβαίνει σε 233 συλλήψεις συνολικά τις τελευταίες μέρες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυξάνεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αριθμός των συλληφθέντων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες, Σάββατο 21/3, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, οι συλλήψεις και οι παραβάσεις ανά ημέρα έχουν ως εξής: Την Πέμπτη 12/3 4 παραβάσεις και 5 συλλήψεις. την Παρασκευή 13/3 1 και 1, αντίστοιχα, το Σάββατο 14/3 86 και 90, την Κυριακή 15/3 31 και 31, την Δευτέρα 16/3 16 και 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17/3 7 και 7, την Τετάρτη 18/3 22 και 24, την Πέμπτη 19/3 17 και 20 και την Παρασκευή 20/3 25 και 27.

Ανά περιοχή έχουν γίνει οι εξής συλλήψεις: 94 στην Αττική, 36 στη Δυτική Ελλάδα, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 11 στη Θεσσαλία, 11 στα Ιόνια Νησιά, 10 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στο Νότιο Αιγαίο, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ., για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, όπως αναφέρει και το protothema.gr