Kορωνοϊός: Που θα βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη

Σας αφορά όλους!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Kορωνοϊός: Που θα βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται σε όλες τις χώρες. Εμείς σας έχουμε τρόπο για να βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη.

«Στο SolidarityNow, κρίναμε ότι είναι χρέος μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι στα δύσκολα και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους», Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.

Το SolidarityNow προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση των πολιτών που πλείτονται από την πανδημία του κορωνοϊού, παρέχοντας μία επιπλέον αρωγή σε μια τέτοια παγκόσμια κρίση.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των ψυχολόγων των Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευρύνει το έργο της παρέχοντας δωρεάν υποστήριξη σε αυτούς που μάχονται στην «πρώτη γραμμή» κατά της πανδημίας του Covid-19 αλλά και όσους την έχουν,τώρα, περισσότερο ανάγκη.

Οι ψυχολόγοι της οργάνωσης θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, που αγωνίζεται καθημερινά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την αναχαίτιση της νόσου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς και σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε απομόνωση ή καραντίνα και βιώνουν έντονο στρες, άγχος ή φόβο.

Αυτά είναι τα κέντα αλληλεγγύης που θα βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη για τον κορωνοϊό

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στην Αθήνα, στέλνοντας μήνυμα / inbox στη σελίδα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Facebook, με email στο athens@solidaritynow.org και τηλεφωνικά στο 210 8220883 (10.00-13.00), δηλώνοντάς το αίτημά τους. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μήνυμα στο thessaloniki@solidaritynow.org ή καλώντας στο 2310 501030. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

«Ο εγκλεισμός και η καραντίνα προκαλούν άγχος και φόβο στους ανθρώπους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι δεδομένο ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλων μας. Στο SolidarityNow, κρίναμε ότι είναι χρέος μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι στα δύσκολα, και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους», δηλώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.

Πληροφορίες: δείτε https://www.solidaritynow.org/emergency/ όλες τις αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Δείτε επίσης πώς θα συμπληρώσετε τη φόρμα για να βγείτε από το σπίτι.