Ο κορωνοϊος "χτυπά" Instagram και Facebook - Τι αλλάζουν;

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο κορωνοϊος

Νέο "χτύπημα" φέρνει ο κορωνοϊός, ωστόσο ευτυχώς αυτή τη φορά δεν αφορά κάποιο θύμα ή και κρούσμα. Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι να έρχεται μια αλλαγή για το Instagram αλλά και για το facebook.

Ειδικότερα σύμφωνα και με τις πληροφορίες τo Facebook ανταποκρίθηκε στην έκκληση που είχε γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον προχωρά στην υποβάθμιση της ποιότητας του βίντεο streaming του, τόσο σε εκείνο όσο και στο Instagram που είναι θυγατρική του.

Αυτό γίνεται προκειμένου να μην υπερφορτωθούν και υποστούν συμφόρηση τα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα και με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι «προκειμένου να συμβάλουμε, ώστε να αποτραπεί τυχόν συμφόρηση του δικτύου, θα μειώσουμε πρόσκαιρα τα bits των βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη».

Πριν από το Facebook και το Instagram, ανάλογη αλλαγή είχε γίνει και από: Netflix Youtube και Amazon

Ανάλογη πρωτοβουλία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχαν πάρει και άλλες πλατφόρμες, όπως το Netflix το Amazon αλλά και το Youtube.

Μάλιστα Neflix και Youtube είχαν ορίσει ένα όριο 30 ημερών για την υποβάθμιση της ποιότητας των δικών τους βίντεο, ενώ η Disney είπε ότι θα κάνει περικοπή κατά τουλάχιστον 25% της ποιότητας των δικών της βίντεο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου θα θέσει σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα τη νέα υπηρεσία της Disney+. Αφού ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές δείτε και γιατί είναι "ύπουλος". Ποια παγίδα κρύβει;