Κορωνοϊός: Εκτός καραντίνας η πόλη Ουχάν - Εκεί ξεκίνησαν όλα

Εξελίξεις στην Κίνα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εκτός καραντίνας η πόλη Ουχάν - Εκεί ξεκίνησαν όλα

Μετά από δύο μήνες έληξε η καραντίνα στην Ουχάν,. την πόλη της Κίνας όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού και η οποία είχε μετατραπεί σε πόλη "φάντασμα".

Ειδικότερα οι αρχές της πόλης Ουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, θα άρουν στις 8 Απριλίου όλους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί στους κατοίκους της έπειτα από περισσότερο από δύο μήνες, ανακοινώθηκε σήμερα.

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από αύριο 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα. Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για την Ουχάν που χτυπήθηκε σφοδρά από τον κορωνοϊό, όχι, όμως, περισσότερο από την Ιταλία η οποία θρηνεί χιλιάδες θύματα.

Αρχικά θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μόνο όσοι θεωρούνται υγιείς. Η Ουχάν είχε τεθεί σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε ωστόσο και ποιες είναι οι θεραπείες που ψάχνουν οι επιστήμονες για τον ίο. Τι είπε ο Τσιόδρας για το εμβόλιο;

Το "δώρο" στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό - Η Κίνα, όπου είναι και η πόλη Ουχάν, μας έδωσε ιατρικές μάσκες

50.000 μάσκες δώρισε η Κίνα στην Ελλάδα λόγω Κορωνοϊού. Η Πρέσβης της Κίνας Zhang Qiyue παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας αυτές για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας.
Σε μια χειρονομία αλληλεγγύης προχώρησε η Κίνα, η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη από το νέο κορωνοϊό.

Η Πρέσβης της Κίνας Zhang Qiyue παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας και στον υπουργό υγείας 50.000 προστατευτικές μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Υγείας:

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη.

Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους.

Θα ήθελα, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή, μιας και γνωρίζετε ότι η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, δεν είναι εύκολη στις μέρες μας.

Να ευχαριστήσω την κινεζική Κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει.

Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας και, με την ευκαιρία αυτή, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες.

Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: prtotothema.gr