Έκτακτο - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Σύρο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Σύρο

Σύμφωνα με έκτακτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές ανησυχία επικρατεί στο νησί της Σύρου μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν 88 χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και βρέθηκε θετικός στο τεστ.

Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αττική και στη συνέχεια διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, αναφέρεται ότι αμέσως μετά την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού κρούσματος, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του 88χρονου και ελήφθησαν μέτρα για άτομα του στενού περιβάλλοντος του ασθενή, αλλά και για το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο ήρθε σε επαφή μαζί του.

Δεν έχει γίνει γνωστό, για την ώρα, αν από το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μετάδοση του ιού σε άλλον πολίτη

Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Έναν ακόμα νεκρό έχουμε από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τον αριθμό να έχει φτάσει πλέον στους 20. Σημειώνεται ότι επίσης σήμερα Τρίτη έγινε γνωστό ότι και μια γυναίκα πέθανε στην χώρα από τον συγκεκριμένο ιό.

Ο λόγος για μια 40χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της από τον φονικό ιό, όπως αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό της. Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση την ανακοίνωση που έγινε χθες Δευτέρα (23/3) στην Ελλάδα είχαμε 71 νέα κρούσματα (σ.σ. την Δευτέρα).

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (21/3) στο σπίτι της στην Καστοριά και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπέφερε από άσθμα, όπως ανέφερε το Mega. Τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά της είναι σε καραντίνα.

Ποιες οι δηλώσεις που είχε κάνει χθες (23/3) ο υπουργός Υγείας αναφορικά με τον κορωνοϊό, που έχει φέρει πλέον 20 νεκρούς στην Ελλάδα;

«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε.

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ενώ συμπλήρωσε πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.