Στους 22 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Πρώτος θάνατος στην Κρήτη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στους 22 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει διαρκώς στη χώρα μας, με τα θύματα του πανίσχυρου ιού να ανέρχονται πλέον στα 22, μιας και πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση για τον πρώτο θάνατο στην Κρήτη.

Ο Γερμανός καθηγητής που είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό στην Κρήτη, αποτελεί τον πρώτο θάνατο στο νησί.

Ο άτυχος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ στις 21 Μαρτίου ενώ κατέληξε χθες στις 5 το πρωί.

Τα κρούσματα στην Κρήτη είναι συνολικά 8, ενώ πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστός ακόμα ένας θάνατος στη χώρα μας από τον πανίσχυρο ιό, και συγκεκριμένα ενός άνδρα στην Ξάνθη ο οποίος κατέληξε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Πώς βρέθηκε ο καθηγητής στην Κρήτη

Ο καθηγητής είχε έρθει καλεσμένος στο πανεπιστήμιο Κρήτης, για ένα τριήμερο σεμινάριο στο τμήμα Χημείας. ενώ δίδασκε στο μεταπτυχιακό ανάμεσα σε κλειστό κύκλο φοιτητών.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.=

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.