Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ και πως θα το κάνουν δικό τους;

Σας αφορά!

Κορωνοϊός: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ και πως θα το κάνουν δικό τους;
Ενημέρωση 26.03.2020 13:43
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Και ενώ οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό συνεχίζονται, εμείς σας έχουμε αναλυτικά ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ και πως θα το κάνουν δικό τους. Δώστε βάση γιατί σας αφορά.

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Μισθωτοί σε επιχειρήσεις που έκλεισαν
  • Μισθωτοί σε αναστολή εργασίας σε κλάδους με μειωμένο τζίρο
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Πολλαπλώς απασχολούμενοι (εφάπαξ επίδομα)
  • Απολυθέντες – παραιτηθέντες (1/3 έως 20/3)

Πώς θα δοθεί το επίδομα

Για να λάβουν οι παραπάνω το συγκεκριμένο επίδομα, θα πρέπει οι εργοδότες να δηλώσουν τους δικαιούχους στην ΕΡΓΑΝΗ έως τις 31 Μαρτίου

Οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση στο supportemployees.yeka.gr

Δήλωση IBAN

Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV.

Πηγή: ethnos.gr

Αλλάζουν εκτός από το επίδομα και οι ανέπαφες συναλλαγές σας λόγω κορωνοϊού

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο - αναφέρεται στην ανακοίνωση - είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Νοσηλευτές στον Ευαγγελισμό ανατριχιάζουν με τις αποκαλύψεις τους

Έτσι θα γίνεται το νέο τεστ του κορωνοϊού

Share