Διπλός σεισμός σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διπλός σεισμός σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση για ακόμη έναν διπλό σεισμό που σημειώθηκε σε Πάτρα και Αμαλιάδα. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η νέα σεισμική δόνηση που χτύπησε τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 12:36 μόλις στα 6 χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα και ήταν της τάξης των 2.3 ρίχτερ, αλλά με εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με το δεύτερο, αυτός σημειώθηκε στα 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα στις 13:23 και ήταν της τάξης των 2.2 ρίχτερ, με εστιακό βάθος ωστόσο στα 25 χιλιόμετρα.

Σεισμός εκτός από Πάτρα και Αμαλιάδα είχε σημειωθεί πριν από λίγες μέρες και στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα μεγέθους 7,5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις Κουρίλες Νήσους, ανατολικά της Ρωσίας όπου και ανήκουν. Αρχικά, ο σεισμός είχε μετρηθεί 7,8 Ρίχτερ, αλλά υποβαθμίστηκε σε 7,5 από το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ασίας και εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο θα επηρέαζε την Χαβάη. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η ειδοποίηση αυτή ακυρώθηκε, αφού το Αμερικανικό Ινστιτούτο ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα νησιά του Ειρηνικού. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Ποια περιοχή "χτύπησε"

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα. Ποια περιοχή "χτύπησε" ο Εγκέλαδος; Ο σεισμός έγινε στις 09:33 (τοπική ώρα) στην επαρχία Τινγκρί και το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ, στην Κίνα, σύμφωνα με τον Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί και στην Αρκαδία!

Ο σεισμός έγινε στις 09:33 (τοπική ώρα) στην επαρχία Τινγκρί και το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα ή ζημιές.