Συναγερμός στον Έβρο - Φωτιά στα σύνορα

Σε επιφυλακή στρατός και Αστυνομία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στον Έβρο - Φωτιά στα σύνορα

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στον Έβρο, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως έπιασε φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων, με την αστυνομία και τον στρατό να βρίσκονται σε επιφυλακή μιας και δε γνωρίζουν από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τα ξημερώματα, στην άλλη πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές.

Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πως ξεκίνησε, ενώ πριν από λίγες μέρες ένα άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του από τη φωτιά στη Μόρια.

Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο πάντως, γίνεται λόγος για επεισόδια μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και μεταναστών, καθώς και πως οι αστυνομικοί καίνε τις σκηνές τους, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή προς το παρόν.

Η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι τουρκικές αρχές ανέφεραν πως θα απομακρύνουν τους μετανάστες από τα σύνορα και το Παζαρκιουλέ. Αρκετοί ωστόσο παραμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τη φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο, πριν από λίγες μέρες φωτιά είχε ξεσπάσει και στη Μόρια

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Μεγάλα φωτιά μαίνεται στη Μόρια, με τον ισχυρό άνεμο να δυσκολεύει κάθε λεπτό την κατάσταση. Το κέντρο υποδοχής προσφύγων έχει ξεκινήσει να εκκενώνεται.

Μεγάλη φωτιά που δυναμώνει ο ισχυρός άνεμος που φυσά αυτή την ώρα κατακαίει τμήμα του καταυλισμού μέσα στο κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί, ενώ πριν από λίγες μέρες φωτιά είχε ξεσπάσει και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.

Πηγή: protothema.gr

Πριν τη φωτιά στη Μόρια, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει Λασίθι

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ το Λασίθι, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της. Αποτέλεσμα της φωτιά ήταν να καούν πάνω από 70 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στο Λιμνάκαρο Λασιθίου, κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε πάνω από 70 στρέμματα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τζερμιάδων αλλά και από άλλες υπηρεσίες και στις 9 το βράδυ, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες διανυκτέρευσαν στην περιοχή με τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Χθες, φωτιά ξέσπασε το βράδυ και σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεσή της. Τι συνέβη;