Θα πάρει παράταση η καραντίνα; Η φράση του Σωτήρη Τσιόδρα που «πρόδωσε» τα νέα μέτρα

Πότε θα βγούμε από το σπίτι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα πάρει παράταση η καραντίνα; Η φράση του Σωτήρη Τσιόδρα που «πρόδωσε» τα νέα μέτρα

Στις χθεσινές του ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε μία φράση η οποία «πρόδωσε» πως εντός ολίγου θα έχουμε νέα περιοριστικά μέτρα ενώ η καραντίνα φαίνεται πως θα πάρει τη δική της παράταση.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε θα έρθει η ώρα να βγούμε από την καραντίνα και να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητά της.

Με τις χθεσινές του δηλώσεις ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να εξηγήσει πως αν τα μέτρα αρθούν, τότε αυτό που θα δούμε να συμβαίνει στην χώρα μας, θα είναι μία κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που επικρατεί στην Ιταλία.

Γι' αυτό το λόγο, τα μέτρα θα συνεχιστούν, μέχρις ότου ο ιός πάψει να αποτελεί άμεση απειλή για τη χώρα. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος βέβαια δεν έκανε ξεκάθαρη αναφορά στην παράταση των μέτρων, ωστόσο άφησε να εννοηθεί με τα λόγια του πως είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

«Ο καθένας πρέπει να συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας.

Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που μας ανησυχεί» είπε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προσέθεσε με τη σειρά του: «Η ελληνική κοινότητα επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα».