Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς

Και ενώ τα νέα με τον κορωνοϊό δεν έχουν σταματημό, ανάμεσα σε όλα τα δυσάρεστα είχαμε και ένα ευχάριστο, καθώς αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς. Τι λένε οι πληροφορίες;

Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο «Σωτηρία». Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί του «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν.

Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των νοσοκομείων που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν ακόμη δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Να σημειωθεί ότι διασωληνώνονται οι ασθενείς εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί να αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς με κορωνοϊό, ωστόσο εκκενώθηκε η Αιματολογική Κλινική Πάτρας

Έκτακτο έσκασε μόλις τώρα με τον κορωνοϊό καθώς εκκενώθηκε η Αιματολογική Κλινική Πάτρας. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση και τους ανθρώπους που ήταν εκεί;

Μετά τη νοσηλεία 40χρονου και το γεγονός ότι βγήκε θετικό το τεστ που του έγινε, ακολούθησε η εκκένωση της Αιματολογικής Κλινικής Πάτρας.

Σύμφωνα με το patrastimes, o 41χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται πλέον σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών του και ανάμεσα σε ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο Κλινικής με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για διασπορά του ιού μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.