Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε παρέμβαση στο «Έλα Χαμογέλα»

Τι θέλησε να σχολιάσει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε παρέμβαση στο «Έλα Χαμογέλα»

Στη σημερινή εκπομπή του «Έλα Χαμογέλα», ο Γενικός Γραμματέας Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε μία παρέμβαση με σκοπό να μιλήσει για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν μείνει προς το παρόν αποκλεισμένοι.

Η εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου έχει πλέον έναν περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα και γι΄αυτό το λόγο ένα από τα θέματα που συζητήθηκε, είναι το γεγονός πως πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια συνδέθηκε με αρκετούς Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να της περιγράψουν την κατάσταση.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος συνδέθηκε μέσω τηλεφώνου με την εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε:

«Κυρία Χρηστίδου, καλημέρα από την Πολιτική Προστασία. Ακούστε με λιγάκι για να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ζήτημα που αφορά τον επαναπατρισμό.

Oι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τον κορωνοϊό έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Το κράτος έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια».

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε κάποια παιδάκια που κάνουν χημιοθεραπείες είτε κάποιοι που είχαν εγχειριστεί και είχαν εγκλωβιστεί εκεί που έπρεπε να επιστρέψουν. 30 καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπολίτες μας.

Σήμερα, αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης. Οι άνθρωποι αυτοί καταγράφονται και θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, δεν γίνεται στους 72 του Λονδίνου οι 24 να μη μας δίνουν πληροφορίες και αν είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και μιλούν για ξεχασμένα Ελληνόπουλα. Οι οποίοι έχουν σπίτια να μείνουν, δεν μας εξηγούν αν εμπίπτουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες και είναι άδικο να μην καλύψουμε πραγματικές ανάγκες».

Στο μεταξύ μιας και είπαμε για τον Νίκο Χαρδαλιά, ρίξτε μια ματιά σε όλες τις διευκρινήσεις που έδωσε για την απαγόρευση κυκλοφορίας.