Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 500 παραβάσεις σήμερα

Από τις 6.00 έως τις 15.00

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 500 παραβάσεις σήμερα
Ενημέρωση 28.03.2020 21:34
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζεται και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν "σπάσει" την καραντίνα, με τις Αρχές να συγκεντρώνουν μόνο σήμερα από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι, πάνω από 500 παραβάτες.

Στη βεβαίωση 556 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα σήμερα, από τις 06:00 το πρωί έως τις 15:00.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι άσκοπες μετακινήσεις για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 232 στην Αττική, 51 στα Ιόνια Νησιά, 38 στην Ηπειρο, 36 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 26 στην Κρήτη, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στη Θεσσαλία, 17 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία έναρξης του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.762 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα για παράταση της απαγόρευσης

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχει λάβει η Κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό και την εξαφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, μέχρι πότε θα διαρκέσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη;

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου». Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν

Θετικός στον κορωνοϊό λοιμωξιολόγος στην Λάρισα

Share