Ο κορωνοϊός κλείνει και τα εργοστάσια χάλυβα της Viohalco

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο κορωνοϊός κλείνει και τα εργοστάσια χάλυβα της Viohalco

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει και να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όλων σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουμε και νέα μέτρα, καθώς και εταιρίες που κλείνουν. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα εργοστάσια χάλυβα της Viohalco.

Προσωρινό «λουκέτο» ενός μήνα αποφάσισε να βάλει ο όμιλος Viohalco στα εργοστάσια των θυγατρικών του που παράγουν χάλυβα και βρίσκονται στην Ελλάδα (Σιδενόρ, Sovel, Έρλικον, Πράκσυς και Ετήλ) λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

Παράλληλα, έθεσε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών των εταιρειών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη.

Τα ανωτέρω μέτρα, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος, όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων. Δείτε και τα 8 νέα οικονομικά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, όπως αναφέρει και το ethnos.gr

Και ενώ κλείνουν τα εργοστάσια χάλυβα της Viohalco, στους 41 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Στους 41 ανέρχονται πλέον οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού ένας ακόμη συνάνθρωπος μας έχασε την ζωή του στην Ξάνθη. Τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των θυμάτων έχει αρχίσει και αυξάνεται.

Ένας ακόμη ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχασε την μάχη.

Πρόκειται για έναν 61χρονο που είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας (30.3). Ο 61χρονος είναι το τέταρτο θύμα που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός στην Ξάνθη, η οποία μετράει ήδη 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

πηγή: ethnos.gr