Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Kορωνοϊός: Έτσι θα προστατευτείς από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ - Εξουδετέρωσε τον ιό

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Kορωνοϊός: Έτσι θα προστατευτείς από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ - Εξουδετέρωσε τον ιό
Ενημέρωση 31.03.2020 12:55
Από Youweekly Team

Πως θα εξουδετερώσεις τον κορωνοϊό από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να προστατευτείς από τα μικρόβια που έχουν και να μην τα μεταφέρεις μέσα στο σπίτι σου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν μετάδοση του κορωνοϊού μέσω τροφίμων ή συσκευασιών τροφίμων. Όπως άλλοι ιοί, είναι πιθανό ο ίος (σ.σ. κορωνοϊός) που προκαλεί το COVID-19 να επιβιώνει πάνω σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Γι' αυτόν τον λόγο είναι ύψιστης σημασίας να ακολουθούνται τα τέσσερα βήματα για την ασφάλεια τροφίμων: καθαρίστε, ξεχωρίστε, μαγειρέψτε, συντηρείστε.

«Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων ή των συσκευασιών τους»

Ωστόσο αν και ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο πρέπει να προσέχουμε με τις συσκευασίες αλλά και τα τρόφιμα που βάζουμε μέσα στο σπίτι μας και να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μεταφέρουμε κάτι.Ωστόσο βγήκαν και τα αποτελέσματα του τεστ της Άνγκελα Μέρκελ. Τι έδειξαν;

Πως να καθαρίσετε τα τρόφιμα που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

Όχι ότι δεν το υποψιαζόμασταν, αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι κατά την επίσκεψή μας στο σουπερμάρκετ δεν θα μεταφέρουμε και σπίτι μας τον ιό, οπότε πρέπει κάθε φορά να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας με προσοχή.

Πώς γίνεται αυτό; Ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists δημοσίευσε ένα βίντεο 13 λεπτών δείχνοντας ακριβώς όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να με φέρουμε μέσα από τις συσκευασίες του σούπερ μάρκετ τον ιό και στο σπίτι μας. Ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε λοιπόν;

Το βίντεο του Αμερικανού γιατρού από το Μίσιγκαν στο μεταξύ, έχει συγκεντρώσει ήδη 20 εκατ. προβολές στο YouTube μέσα σε πέντε ημέρες.

Δείτε το βίντεο και τις οδηγίες του:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λίνα Σακκά: Αγαπημένο της πρόσωπο έδωσε «μάχη» με τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Οι 43 περιοχές που έχουν κρούσματα - Ποιες οι 18 που δεν έχουν

Share