Κορωνοϊός: Ανησυχία με το πρώτο κρούσμα στη Χίο - Είχε έρθει σε επαφή με στρατιώτες

Σκέψεις να μπουν σε καραντίνα δυο στρατόπεδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ανησυχία με το πρώτο κρούσμα στη Χίο - Είχε έρθει σε επαφή με στρατιώτες

Ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Χίο, αφού πρόκειται για έναν στρατιωτικό που είχε έρθει σε επαφή με φαντάρους.Σκέψεις να μπουν σε καραντίνα δυο στρατόπεδα με 450 άτομα.

Αγωνία επικρατεί στο νησί της μαστίχας μετά την είδηση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, έναν 40χρονο στρατιωτικό που δεν είχε ταξιδέψει, αλλά είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλλεκτους φαντάρους.

Ο 40χρονος στρατιωτικός υπηρετεί στο 297 Μ/Κ ΤΕ το οποίο συστεγάζεται με την 228 μονάδα Πεζικού στη περιοχή Ογρού στη Χίο. Σύμφωνα με γιατρό από το νοσοκομείο του νησιού, ο ασθενής που είναι σε καλή κατάσταση χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν είχε ταξιδέψει, όμως είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλεκτους στρατιώτες πριν από λίγο καιρό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην καταγραφή των νεοσύλλεκτων και το πιθανότερο είναι να του μετέδωσε τον ιό κάποιος με τον οποίο ήρθε σε επαφή.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η σύζυγος του η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ του νησιού, έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.Εντωμεταξύ άνοιξε και η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ δείτε πως θα τα πάρετε

Τώρα το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο πως θα ιχνηλατιθούν όλες οι επαφές που είχε ο στρατιωτικός, ενώ εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να μπουν σε καραντίνα και τα δυο στρατόπεδα. Σημειώνεται ότι εκεί υπηρετούν 200 νεοσύλεκτοι, 50 παλιοί και 200 επιπλέον στελέχη.

protothema.gr

Εκτός από τα στρατόπεδα στην Χίο όμως σε καραντίνα μπήκαν και δυο χωριά

Σε καραντίνα μπαίνει ένα ολόκληρο χωρίο λόγω κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα έχουμε νέα μέτρα σε πέντε δήμους της χώρας, αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τι λένε οι πληροφορίες;

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Πηγή: eleytherostupos.gr