Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στην περιοχή της Καλαμαριάς

Επιχειρούν 15 πυροσβέστες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στην περιοχή της Καλαμαριάς

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμαριάς με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του. Στο σημείο επιχειρούν από τις 5 μίση το πρωί, 15 άνδρες της Πυροσβεστικής με πέντε οχήματα.

Νεκρός εντοπίστηκε 70χρονος άντρας ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα σε ημιυπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε 4όροφη οικοδομή επί της οδού Μουδανίων 10, είχε τυλιχθεί από καπνούς και όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του βρήκαν τη σορό του άτυχου άνδρα.

Από τη φωτιά δεν κινδύνευσε άλλος ένοικος της πολυκατοικίας, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσε. Υπεθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή είχε χάσει τη ζωή του ηλικιωμένο ζευγάρι ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα- ρετιρέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Πριν λίγο καιρό μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει σε ένα ακόμη κτήριο της Θεσσαλονίκης κατά τις πρωινές ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Πριν την φωτιά στην Καλαμαριά, συναγερμός στον Έβρο για πυρκαγιά στα σύνορα

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στον Έβρο, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως έπιασε φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων, με την αστυνομία και τον στρατό να βρίσκονται σε επιφυλακή μιας και δε γνωρίζουν από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τα ξημερώματα, στην άλλη πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές.

Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πως ξεκίνησε, ενώ πριν από λίγες μέρες ένα άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του από τη φωτιά στη Μόρια.

Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο πάντως, γίνεται λόγος για επεισόδια μεταξύ τουρκικής αστυνομίας και μεταναστών, καθώς και πως οι αστυνομικοί καίνε τις σκηνές τους, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή προς το παρόν.

Η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι τουρκικές αρχές ανέφεραν πως θα απομακρύνουν τους μετανάστες από τα σύνορα και το Παζαρκιουλέ. Αρκετοί ωστόσο παραμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πηγή: iefimerida.gr