Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Απόφαση "βόμβα" για τα μπάνια στη θάλασσα - Τι ανακοίνωσε το λιμενικό

Τι ισχύει;

Κορωνοϊός: Απόφαση
Ενημέρωση 03.04.2020 08:16
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Απόφαση "βόμβα" για τα μπάνια στη θάλασσα λόγω του κορωνοϊού, τι ανακοίνωσε το λιμενικό; Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου, με όλους τους πολίτες να έχουν συμμορφωθεί με νέα αυστηρά μέτρα.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου, με όλους τους πολίτες να έχουν συμμορφωθεί και τους παραβάτες, που κινούνται χωρίς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033, τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που αναρωτιούνται αν επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα και το ψάρεμα , γιατί μπορεί να αποτελούν σωματική άσκηση. Δείτε και τι απίστευτο έκανε ασθενής που το έσκασε από το νοσοκομείο

Η ανακοίνωση του λιμενικού για τα μπάνια στη θάλασσα

Την Τετάρτη, το Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απαγόρευση του μπάνιου, του ψαρέματος και άλλων δραστηριότητων στη θάλασσα λόγω του κορωνοϊού:

"Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού ότι απαγορεύονται δραστηριότητες όπως η κολύμβηση τις θάλασσες των Χανίων, η χρήση ιδιωτικών θαλάσσιων μέσων αναψυχής και υποβρύχεια αλιεία. Οι εν λόγω δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της Αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β'986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και οι Λιμενικοί Σταθμοί υπαγωγής του θα προβαίνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων πρόστιμο (150 ευρώ), χωρίς να θίγονται τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Τυχόν αλλαγή επί των ανωτέρω θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση".

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:

  • το μπάνιο στη θάλασσα
  • η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κλπ.)
  • η υποβρύχια αλιεία (ψαροτούφεκο)
  • το ψάρεμα από ξηράς

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 "ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γονείς προσοχή! Αυτά πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποιεί: «Ο ιός προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο»

Share