Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Απίστευτη καταγγελία - Αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα... στο χωριό

«Η Ελλάς θα είναι στα διόδια»

Κορωνοϊός: Απίστευτη καταγγελία - Αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα... στο χωριό
Ενημέρωση 03.04.2020 09:07
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια απίστευτη καταγγελία για πολίτες πως αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό λόγω κορωνοϊού, έκανε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάθε δυνατό τρόπο σκαρφίζονται συμπολίτες μας για να φύγουν, εν μέσω κορωνοϊού, Πάσχα στο χωριό.
Πατέντες για να ξεφύγουν από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Πατέντες» για να κάνουν οπωσδήποτε Πάσχα στο χωριό εμπνέονται ορισμένοι όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα στο αμάξι και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος. Δείτε και τι απίστευτο έκανε ασθενής που το έσκασε από το νοσοκομείο

Λίγοι δεν υπακούν στα μετρα για τον κορωνοϊό

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από την καταγγελία της αστυνομίας για τον τόπο κατοικίας, το λιμενικό έβγαλε απόφαση για τα μπάνια στη θάλασσα

Απόφαση "βόμβα" για τα μπάνια στη θάλασσα λόγω του κορωνοϊού, τι ανακοίνωσε το λιμενικό; Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου, με όλους τους πολίτες να έχουν συμμορφωθεί με νέα αυστηρά μέτρα.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου, με όλους τους πολίτες να έχουν συμμορφωθεί και τους παραβάτες, που κινούνται χωρίς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033, τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που αναρωτιούνται αν επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα και το ψάρεμα , γιατί μπορεί να αποτελούν σωματική άσκηση.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για τα μπάνια στη θάλασσα

Την Τετάρτη, το Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απαγόρευση του μπάνιου, του ψαρέματος και άλλων δραστηριότητων στη θάλασσα λόγω του κορωνοϊού:

"Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού ότι απαγορεύονται δραστηριότητες όπως η κολύμβηση τις θάλασσες των Χανίων, η χρήση ιδιωτικών θαλάσσιων μέσων αναψυχής και υποβρύχεια αλιεία. Οι εν λόγω δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της Αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β'986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και οι Λιμενικοί Σταθμοί υπαγωγής του θα προβαίνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων πρόστιμο (150 ευρώ), χωρίς να θίγονται τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Τυχόν αλλαγή επί των ανωτέρω θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση".

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:

  • το μπάνιο στη θάλασσα
  • η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κλπ.)
  • η υποβρύχια αλιεία (ψαροτούφεκο)
  • το ψάρεμα από ξηράς

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 "ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γονείς προσοχή! Αυτά πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποιεί: «Ο ιός προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο»

Share