Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ που "βρίσκει" τον ιό σε 20 λεπτά

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ που

Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ που "βρίσκει" τον κορωνοϊό σε 20 λεπτά. Τα τεστ αυτού του είδους μπορούν να αποβούν χρήσιμα για να αποκαλύψουν πόσο ποσοστό ενός πληθυσμού έχει νοσήσει από τον ιό.

Το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού, το οποίο δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 με 20 λεπτά, ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ.

Τα τεστ αυτού του είδους -που κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν και στην Ελλάδα- μπορούν να αποβούν χρήσιμα για να αποκαλύψουν πόσο ποσοστό ενός πληθυσμού έχει νοσήσει με κορωνοϊό, Covid-19 και ποια είναι η πραγματική θνητότητα της νόσου, αν ληφθούν υπόψη τα ήπια και ασυμπτωματικά κρούσματα.

Τα τεστ αντισωμάτων θα μπορούν επίσης να εντοπίσουν ποιοι άνθρωποι έχουν πλέον κάποια ανοσία, ώστε να μπορούν -σχετικά άφοβα- να βγουν από το σπίτι τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το υγειονομικό προσωπικό.

Τα σημερινά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), που χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας, ανιχνεύουν σε δείγμα από τη μύτη ή το φάρυγγα την ενεργή λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2 και όχι αν κάποιος έχει ήδη αρρωστήσει και έχει πια αντισώματα στον οργανισμό του. Δείτε εδώ και την ελπίδα σωτηρίας που έρχεται από την Κίνα

Το τεστ που ενέκρινε η FDA έπειτα από επείγουσα διαδικασία (επιτρέπει την χρήση τεστ προτού πάρει αυτό πλήρη έγκριση, εφόσον δεν υπάρχουν ακόμη εναλλακτικές λύσεις), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Cellex.

Βασίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δείγμα αίματος που αναλύεται σε εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και ανιχνεύει αντισώματα IgM (εμφανίζονται πρώτα σε περίπτωση λοίμωξης από ιό) και IgG (εμφανίζονται αργότερα).

Άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη ήδη διεξάγουν ελέγχους με τεστ αντισωμάτων, ενώ η Βρετανία σύντομα θα ξεκινήσει και αυτή. Όμως έως τώρα δεν είναι βέβαιη η αξιοπιστία αυτών των τεστ (στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης το τεστ μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό), ενώ ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο ένας άνθρωπος που έχει αναρρώσει από Covid-19, αποκτά πλήρη ανοσία και για πόσο χρόνο. Η παρουσία αντισωμάτων δεν εγγυάται και την ύπαρξη κανονικής ανοσίας έναντι του κορωνοϊού. Το νέο τεστ στις ΗΠΑ -όπως και άλλα του είδους του- βγάζουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά δεν λένε πόσο καλά «δουλεύουν» τα αντισώματα για να αποτρέψουν μια νέα λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με την ιολόγο δρ Άντζελα Ρασμούσεν του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο μέχρι να έρθει το τεστ αυτό στην Ελλάδα, πολίτες προσπαθούν να αλλάξουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Μια απίστευτη καταγγελία για πολίτες πως αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό λόγω κορωνοϊού, έκανε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάθε δυνατό τρόπο σκαρφίζονται συμπολίτες μας για να φύγουν, εν μέσω κορωνοϊού, Πάσχα στο χωριό.
Πατέντες για να ξεφύγουν από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Πατέντες» για να κάνουν οπωσδήποτε Πάσχα στο χωριό εμπνέονται ορισμένοι όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα στο αμάξι και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος. Δείτε και τι απίστευτο έκανε ασθενής που το έσκασε από το νοσοκομείο

Λίγοι δεν υπακούν στα μετρα για τον κορωνοϊό

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr