Δεν τους σταματάει ούτε ο κορωνοϊός - Παιδεραστές στήνουν "παγίδες" εν μέσω καραντίνας

Στήνουν βρόχια στο Διαδίκτυο σε παιδιά που είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν τους σταματάει ούτε ο κορωνοϊός - Παιδεραστές στήνουν

Και όμως παιδεραστές στήνουν "παγίδες" εν μέσω καραντίνας σε μικρά παιδιά που παραμένουν σπίτια τους. Δεν τους σταματάει ούτε ο κορωνοϊός. Προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει η βρετανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) τουλάχιστον 300.000 άτομα που έχουν λεκιασμένο το μητρώο τους με εγκλήματα συνιστούν απειλή και ορισμένοι εξ’ αυτών συζητούν πώς θα εκμεταλλευτούν το λουκέτο στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού.

Η NCA απευθύνει έκκληση σε γονείς και παιδιά να διασφαλίσουν ότι σερφάρουν με ασφάλεια στο Ίντερνετ και μάλιστα ξεκίνησε μια σχετική ενημερωτική εκστρατεία. «Αν και είμαστε επιφορτισμένοι ιδιαίτερα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζουμε να κυνηγούμε τους επικίνδυνους διαδικτυακούς θηρευτές για να διασφαλίσουμε ότι θα συλληφθούν και τα παιδιά δεν θα κινδυνεύουν», τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Ρομπ Τζόουνς. «Η αποτροπή τέλεσης εγκλημάτων είναι πάντοτε ζωτικής σημασίας, πολλώ δε μάλλον τώρα που έχει αυξηθεί η κίνηση στο Διαδίκτυο και μαζί της και η απειλή για τα παιδιά», πρόσθεσε.

Ανησυχητική έρευνα: Ένα στα δέκα παιδιά λέει ότι σερφάρει χωρίς επιτήρηση στο Ίντερνετ

Έντονη ανησυχία προκαλεί την ίδια ώρα μια έρευνα της ασφαλιστικής Zurich, σύμφωνα με την οποία το 10% των μαθητών και μαθητριών ηλικίας επτά έως 17 ετών λένε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο Διαδίκτυο όσο βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, λόγω της χαμηλής επαγρύπνησης των γονέων και των κηδεμόνων τους, που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με την τηλε-εργασία και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ένα άλλο εύρημα της ίδιας έρευνας: ένα στα πέντε παιδιά, που ρωτήθηκαν, ομολόγησε ότι συνομιλεί μέσω του Ίντερνετ με αγνώστους, ενώ πολλοί μαθητές, ακόμη και Β΄Δημοτικού, περνούν σχεδόν τρεις ώρες την εβδομάδα αναμεταδίδοντας ζωντανά βίντεο με τους εαυτούς τους. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι νεκροί το πρωί της Παρασκευής να θυμίσουμε, έφτασαν τους 56 αφού τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Η Zurich λέει ότι η έρευνα που παρήγγειλε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της με τίτλο «Ασφαλέστερα Σχολεία», κατέγραψε μια άνοδο της τάξης του 17% στο live streaming αφότου έκλεισαν τα σχολεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. «Την ώρα που όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, ίσως υπάρχει η σκέψη ότι τα παιδιά μας είναι κατά κάποιο τρόπο ασφαλέστερα, επειδή απλώς γνωρίζουμε που βρίσκονται.

Αλλά, ίσως να μην έχουν έτσι τα πράγματα. Τα παιδιά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο παρά ποτέ και ίσως μπουν στον πειρασμό να ενταχθούν σε ομάδες, να αναρτήσουν φωτογραφίες τους προσωπικού περιεχομένου και να μετάσχουν σε live streaming δραστηριότητες, προσπαθώντας να αποκτήσουν ακροατήριο στο Ίντερνετ», προειδοποιεί ο Τζιμ Γκάμπλ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ineqe Safeguarding, που ειδικεύεται στην προστασία των ανηλίκων.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι στα σπίτια τους κάθονται και καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα και οι περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από τους παιδεραστές που στήνουν "παγίδες" εν μέσω κορωνοϊού, υπάρχουν και αυτοί που αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα

Μια απίστευτη καταγγελία για πολίτες πως αλλάζουν τον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό λόγω κορωνοϊού, έκανε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάθε δυνατό τρόπο σκαρφίζονται συμπολίτες μας για να φύγουν, εν μέσω κορωνοϊού, Πάσχα στο χωριό.
Πατέντες για να ξεφύγουν από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Πατέντες» για να κάνουν οπωσδήποτε Πάσχα στο χωριό εμπνέονται ορισμένοι όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα στο αμάξι και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος. Δείτε και τι απίστευτο έκανε ασθενής που το έσκασε από το νοσοκομείο

Λίγοι δεν υπακούν στα μετρα για τον κορωνοϊό

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr