Κορωνοϊός: Θα εξασθενήσει με τον ερχομό του καλοκαιριού;

Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας απαντά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Θα εξασθενήσει με τον ερχομό του καλοκαιριού;

Τι θα συμβεί τελικά με τον κορωνοϊό; Θα εξασθενήσει με τον ερχομό του καλοκαιριού ή όχι; Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας απαντά στο κρίσιμο ερώτημα για την πανδημία που συνεχίζει και πλήττει όλες τις χώρες.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Χατζηχριστοδούλου με βάση τις τελευταίες προβλέψεις ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε επίσης ότι η μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι διαφορετική λόγω της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κορωνοϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Γιουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο που έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί είναι να βρεθούμε προ μίας νέας πανδημίας κορωνοϊού το φθινόπωρο. «Όταν θα έχουμε πάλι χειμώνα, όταν θα ευνοήσουν οι συνθήκες μετάδοσης θα έχουμε πάλι ένα δεύτερο peak. Δεν ξέρουμε όμως πως θα συμπεριφερθεί ο ιός» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.

Επίσης δήλωσε ότι το καλοκαίρι ενδεχομένως θα έχουμε μία μείωση της μετάδοσης κατά 30% ή 40%, αλλά δεν αναμένεται να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Πριν από ενημερωθούμε για το εάν θα εξασθενίσει ή όχι ωστόσο έγινε γνωστό πως ο κορωνοϊός έφτασε τους νεκρούς στην Ελλάδα στους 57

Στους 57 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό αφού κατέληξε ένας 52χρονος άνδρας στο νοσοκομείο "Αττικόν". Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν πεθάνει ακόμη δυο άνδρες από τον ιό.

Νωρίτερα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας η οποία είχε χρόνιο πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν διασωληνωμένη, ένας 78χρονος άνδρας στην Αλεξανδρούπολη και ένας 66χρονος στην Πέλλα.

Όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, κατέληξε η 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, μετά από πολυήμερη μάχη με τον Κορωνοϊό. Ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.

Το συμβάν έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες σήμερα (3 Απριλίου), και πρόκειται για τον 3ο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό από την Εορδαία.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων πανελλαδικά πλέον είναι 56, με τους 15 να είναι από τη Δυτική Μακεδονία (7 στην ΠΕ Καστοριάς και 8 στην ΠΕ Κοζάνης). Δείτε και μια νέα έρευνα που σοκαρεί για το από που μπορεί να μεταδίδεται ο ιός