Κορωνοϊός: 63 οι νεκροί στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: 63 οι νεκροί στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο κορωνοϊός έχει κοστίσει την ζωή ήδη σε 63 ανθρώπους. Τι λένε οι πληροφορίες για τους νεκρούς στην χώρα μας;

Αναλυτικότερα, στις 12 Μαρτίου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην χώρα μας και έκτοτε μέχρι και χθες βράδυ, μέσα σε 23 ημέρες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 63. Με μέσο όρο πάνω από 2,7 ανθρώπινες απώλειες ανά ημέρα. Και μάλιστα με την συχνότητα των θανάτων να ανεβαίνει ανά ημέρα, καθώς μόνο χθες είχαμε 10 ανθρώπινες απώλειες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% είναι άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας. Δείτε ωστόσο και την σημαντική ανακοίνωση που έκανε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσίοδρας. Ποια αυτά που είπε για τον ιό ο εκπρόσωπος του υπουργείου;.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ποίοι ήταν οι 4 νεκροί που είχαμε στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες;

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 68χρονος στο νοσοκομείο «Αττικόν» και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πάτρας tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr