Ο καιρός το γύρισε και έφερε χιόνια - Έφτασε το μισό μέτρο στο Δίστρατο

Που το έστρωσε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο καιρός το γύρισε και έφερε χιόνια - Έφτασε το μισό μέτρο στο Δίστρατο

Ο καιρός το έχει γυρίσει με περιοχές της χώρας να ντύνονται στα λευκά από το χιόνι. Μάλιστα στο Δίστρατο έριξε τόσο που έφτασε το μισό μέτρο, παρόλο που το ημερολόγιο δείχνει 4 Απριλίου.

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε και τα ξημερώματα στο ορεινά της Ηπείρου.

Στο χιονοδρομικό του Ανήλιου και στο Δίστρατο, το ύψος του χιονιού φτάνει και το μισό μέτρο, ενώ στα ορεινά χωριά, όπως η Μηλιά, η Βωβούσα και η Αετομιλίτσα τους 25-30 πόντους.

Η πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει βγάλει στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο 12 μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου να κρατηθούν ασφαλείς και ανοιχτοί οι δρόμοι, σύμφωνα και με το iefimerida.gr

Βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, όπου το σκηνικό του καιρού θυμίζει βαρυχειμωνιά και όχι Άνοιξη.

Να σημειώσουμε ότι ο καιρός έφερε χιόνι και στα Τρίκαλα, που επίσης ντύθηκαν την νύχτα στα λευκά.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός που έφερε μισό μέτρο χιόνι στο Δίστρατο;

Σύμφωνα και με το meteo.gr σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04/04 – 05/04/2020 θα επηρεάσει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα.

Για σήμερα Σάββατο 04/04 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου από το μεσημέρι στα κεντρικά θα ενταθούν. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά. Την Κυριακή 05/04, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά τμήματα, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική για το Σάββατο 04/04 προβλέπονται τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες, με τα φαινόμενα προς το βράδυ πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής.