Σεισμός στην Καστοριά - Πόσα Ρίχτερ ήταν

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Καστοριά - Πόσα Ρίχτερ ήταν

Σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (8/4) στην Καστοριά. Διαβάστε παρακάτω πόσα Ρίχτερ ήταν το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση ήχησε στα 52 χιλιόμετρα στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι και και πριν δυο μέρες είχαμε ένα ισχυρό, αυτή τη φορά σεισμό στην περιοχή του Πύργου.

Πριν τον σεισμό στην Καστοριά είχαμε και τριπλή σεισμική δόνηση στα Δωδεκάνησα

Τριπλός σεισμός έγινε στα Δωδεκάνησα, σε διάστημα 45 λεπτών ανοιχτά της Ρόδου και της Καρπάθου τα ξημερώματα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι τρεις σεισμικές δονήσεις που έγιναν σε πολύ κοντινή απόσταση;

Τρεις σεισμοί σε διάστημα 45 λεπτών έγιναν ανοιχτά της Ρόδου και της Καρπάθου τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Οι σεισμοί ήταν χαμηλής εντάσεως, ωστόσο έγιναν αισθητοί λόγω και της ώρας. Αρχικά, ο πρώτος σημειώθηκε στις 02:05 και ήταν της τάξεως των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησε ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, στις 02:20, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 02:51, σημειώθηκε και η τρίτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,1 Ρίχτερ.

Ολοι οι σεισμοί είχαν εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, με το επίκεντρό τους να είναι στα 87, 98 και 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου αντίστοιχα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για προβλήματα ή ζημιές.

Πηγή: iefimerida

Σεισμός και στην Πάτρα - Δείτε τα Ρίχτερ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός κατεγράφη 16χλμ βορειοανατολικά της πόλης του Αιγίου, με εστιακό βάθος 5χλμ.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ.