Συναγερμός στο Θριάσιο: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός της ΜΕΘ

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στο Θριάσιο: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός της ΜΕΘ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός της ΜΕΘ στο Θριάσιο νοσοκομείο, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Το περιστατικό σήμανε συναγερμό!

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το skai.gr γίνεται έλεγχος σε 40 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα οποία και είχαν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι. Σύμφωνα, βέβαια, με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς.

Συνολικά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάνει αναφορά και σε έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του αλλά κόλλησε από την σύζυγό του.

Καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα. Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολαου οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους 4 νοσούντες συναδελφους είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το Athensmagazine.gr

Ποια η προειδοποίηση που έκανε ο Στέλιος Πέτσας για τον κορωνοϊό, στον οποίο βρέθηκε θετικός γιατρός της ΜΕΘ στο Θριάσιο;

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στο ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο να θα κλείσουν τα διόδια το Πάσχα, αλλά και στο τι θα γίνει με την αυστηροποίηση των μέτρων.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων λόγω Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε πως αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις σε δύο επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με το ύψος των προστίμων και το άλλο είναι για τον καλύτερο έλεγχο μιας ενδεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς.

«Δεν είναι αυτή η περίοδος για να κάνουμε τέτοια τερτίπια, να ξεγελάσουμε, πάνω από όλα τον εαυτό μας. Δεν εξετάζεται κλείσιμο των διοδίων αλλά αυστηροποίηση των μέτρων. Φέτος δεν ψήνουμε στις αυλές μας, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό για να είμαστε του χρόνου όλοι εδώ. Όσο σημαντικό είναι τώρα να διαφυλάξουμε όσα κερδίσουμε, να τηρήσουμε τα μέτρα έως τις 27 Απριλίου, εξίσου σημαντικό είναι το σχέδιο για σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των μέτρων.

Αν πάμε έτσι όπως πάμε τώρα, ναι, θα κάνουμε καλοκαίρι. Σκοπός μας είναι από το φθινόπωρο να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε δεύτερο κύμα κορονοϊού με έτοιμο το ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά.