Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ - Έφυγε από τη ζωή ιστορικό στέλεχος

Θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ - Έφυγε από τη ζωή ιστορικό στέλεχος

Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς έφυγε από τη ζωή ιστορικό στέλεχος. Υπήρξε ένα από τα δυναμικότερα στελέχη του κόμματος στην Αχαϊα. Η ίδια ήταν αρκετά ενεργή και προσέφερε πάρα πολλά στο κόμμα.

Έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, Μαρία Μασσαρά – Δαφαλιά. Η Μαρία Μασσαρά υπήρξε ένα από τα δυναμικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, από την ίδρυση του κόμματος το 1974. Είχε διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής Αχαίας.

Η κηδεία της έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πόλη των Καλαβρύτων. Η εκλιπούσα είχε διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, επί θητείας του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Πρόεδρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα» στην Πάτρα. Στην επιμονή και στην υπομονή της οφείλεται η λειτουργία του.

Το 2018 έφυγε από τη ζωή η κόρη της Θεοδώρα μετά από μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια. Το 2016 είχε χάσει και το σύζυγό της Ευθύμιο Μασσαρά, γεωπόνο και πρώην Διευθυντής Εγγείων Βελτιώσεων Αχαΐας, σε ηλικία 91 ετών. Πριν λίγο καιρό είχε πεθάνει μια ακόμη βουλευτής

athensmagazine.gr

Πριν λίγο καιρό είχε πεθάνει ένας ακόμη βουλευτής ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως πέθανε ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Πετσάλνικος. Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από την ζωή. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη και τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο «Υγεία».

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη τον τελευταίο καιρό και νοσηλευόταν στο «Υγεία».

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από αγροτική οικογένεια. Έκανε σπουδές Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα Νομικά και τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία. Για να εξασφαλίζει πόρους για τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια. Κατά τη διαμονή του στη Γερμανία ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος με τη Μαριέλε Μπίντεχντικ και έχουν τρία παιδιά.

Στις 2 Απριλίου 2009 τιμήθηκε με τον Μεγάλο Σταυρό της Αξίας με Αστέρα του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την «εξαιρετική προσφορά του στις ελληνογερμανικές σχέσεις».