Ετοιμάστε βιογραφικά! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ψάχνει βοηθό

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ετοιμάστε βιογραφικά! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ψάχνει βοηθό

Μεγάλες αλλαγές πρόκειται να δούμε σε λίγο καιρό με τις καθιερωμένες ενημερώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, αφού ο γνωστός λοιμωξιολόγος ψάχνει τον βοηθό του προκειμένου να τα βγάλει πέρα με το απίστευτο φόρτο εργασίας που έχει λόγω της πανδημίας. Γι' αυτό ετοιμάστε τα βιογραφικά σας!

Αν θέλεις να γίνεις βοηθός του Σωτήρη Τσιόδρα και να συνδράμεις επίσης στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας, έχεις την ευκαιρία σου, καθώς ο ίδιος ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ζητά βοηθό για τα σκληρά καθήκοντα που έχει αυτό τον καιρό.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγκεκριμένα, προκήρυξε χθες την πλήρωση 1 θέσης ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες υποστήριξης του Επιστημονικού Υπευθύνου Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (COVID-19). Δείτε, παράλληλα, τι προτείνει ο κύριος Τσιόδρας για μάσκες και γάντια.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης είναι η Παθολογία ενώ η πλήρης απασχόληση αφορά σε κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στη Δ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν» με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Πηγή: athensmagazine.gr

H προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το νέο κύμα του κορωνοϊού

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τι είπε ο καθηγητής για τον ιό και το νέο κύμα. Πότε αναμένεται;

Στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του δεύτερου «κύματος» της επιδημίας της νόσουCOVID-19, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ygeiamou.gr για το τί προβλέπεται για την καλύτερη προστασία των ευπαθών ομάδων και το ενδεχόμενο χορήγησης χημειοπροφύλαξης, όπως στους υγειονομικούς εργαζόμενους, ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Πρέπει να χτίσουμε σταδιακά ανοσία στην κοινότητα. Μια καθολική ανοσία θα μεταφραζόταν σε χιλιάδες νεκρούς. Χρειαζόμαστε τη σταδιακή ανοσία ώστε να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας και να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Σε ό,τι αφορά στη χημειοπροφύλαξη, γίνονται πειράματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με διάφορα φάρμακα. Αλλά η καλύτερη προφύλαξη μπορεί να γίνει με ένα εμβόλιο.

Εμείς με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, σχεδιάσαμε θεραπευτικά πρωτόκολλα με κάποια φάρμακα και μένει να δούμε αν είναι αποτελεσματικά ή όχι. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή. Ελπίζουμε σε μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά σαφώς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, όπως κι αν αυτό έρθει, το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ενέκρινε το πρωτόκολλο χημειοπροφύλαξης των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με αυτό, γιατροι, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή των δομών που διαχειρίζονται κρούσματα κορωνοϊού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν είτε φωσφορική χλωροκίνη, είτε κολχικίνη.

Και τα δύο φάρμακα, θα λαμβάνονται από τους υγειονομικούς εργαζομένους καθημερινά και για όσο χρόνο ο ιός «κυκλοφορεί» στην κοινότητα (8-12 εβδομάδες) σε δοσολογίες χαμηλότερες αυτών του θεραπευτικού πρωτοκόλλου για νοσηλευόμενους ασθενείς, καθώς συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι λήπτες χημειοπροφύλαξης θα ενταχθούν σε ειδικό Μητρώο για την καλύτερη παρακολούθησή τους, ενώ ανά τακτά διαστήματα θα δίνουν πληροφορίες για την υγεία τους.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο ειδικό πρωτόκολλο της προφυλακτικής αγωγής έχει ήδη αρχίσει να απευθύνεται στο προσωπικό των νοσοκομείων που νοσηλεύουν κρούσματα COVID-19 (με έμφαση σε όσους έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με πιθανά ή πραγματικά κρούσματα), των Κέντρων Υγείας για τον κορωνοϊό και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, καθώς εκτιμάται ότι εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν. Εκτιμάται ότι, οι πρώτοι υγειονομικοί αναμένεται να λάβουν προφυλακτική θεραπεία τις προσεχείς ημέρες.