"Λουκέτο" στη διαδρομή του Ενετικού Λιμανιού στο Ηράκλειο

Έκλεισε η οδός «by pass»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζονται και μία νέα κίνηση της αστυνομίας ήρθε να κλείσει τη διαδρομή στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, βάζοντας "λουκέτο" στη διαδρομή που έχει γίνει γνωστή με το όνομα «by pass».

Σύμφωνα με την απόφαση, η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέχρι νεοτέρας και δεν επιτρέπεται η είσοδος και η μετακίνηση πολιτών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Creta Post, από την απαγόρευση εξαιρούνται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι.

Προς "λουκέτο" πάει και η αθηναϊκή ριβιέρα, μετά τις σοκαριστικές εικόνες που καταγράφηκαν από τον Φλοίσβο, με εκατοντάδες περιπατητές να κάνουν την βόλτα τους απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και τον ήλιο.

Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 15/2020/12-4-2020 Απόφαση απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρκλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από 12/4/2020 και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Καθημερινές απολυμάνσεις στις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Χανίων
Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι απολυμάνσεις όλων των χώρων στους οποίους στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς και όλων των οχημάτων καθαριότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι απολυμάνσεις αφορούν εφαρμογές μικροβιακού φορτίου, ενώ έχει καθιερωθεί η απολύμανση των οχημάτων καθαριότητας 3 φορές την εβδομάδα.

Οι απολυμάνσεις εκτελούνται από εξειδικευμένο συνεργείο και υπό την εποπτεία υγιειονολόγου, που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού των εφαρμογών αλλά και της τήρησης των αυστηρών πρωτοκόλλων εξυγίανσης που ακολουθούνται στην απολύμανση εσωτερικών χώρων.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στα ΚΕΠ Δικαστηρίων, Ακρωτηρίου, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας και Σούδας, στο Δημοτικό Πάρκινγκ «ΚΥΔΩΝ», στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου, στα γραφεία του Μεγάρου Πάνθεον, στα γραφεία επί της οδού Γρηγορίου Ε΄, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Δημαρχείο Χανίων.

Βάσει προγραμματισμού, αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου, η απολύμανση των χώρων: της Δημοτικής Πινακοθήκης, του ΚΕΠ και των γραφείων Βαμβακόπουλου, του Δημοτικού Γηροκομείου, της Πολεοδομίας, της Δομής Αστέγων, της Δομή Γυναικών, του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, του Δημοτικού Αμαξοστασίου, των συνεργείων στην Πελεκαπίνα ενώ θα επαναληφθούν και οι απολυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας. Έχουμε επικεντρωθεί στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με καθημερινές απολυμάνσεις στο εσωτερικό των δημοτικών κτιρίων και καθαρισμούς περιοχών, δρόμων, δημόσιων χώρων, παρεμβαίνουμε όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο», τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Επικουρικά στις απολυμάνσεις των υπηρεσιών και των οχημάτων, ο Δήμος Χανίων προχωρά στον καθαρισμό και στην απολύμανση περιοχών του Δήμου και έως ότου καλυφθούν όλες αυτές, με καθημερινές παρεμβάσεις σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Χανίων είναι έτοιμος να προχωρήσει στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών χώρων με την λήξη των περιοριστικών μέτρων και πριν την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Πηγή: iefimerida.gr

Την ίδια στιγμή τα πρόστιμα από την απαγόρευση κυκλοφορίας πέφτουν "βροχή"

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα συνεχίζεται και τα πρόστιμα εξακολουθούν να πέφτουν "βροχή" μιας και σήμερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία πάνω από 600 παραβάτες μέσα σε μόνο λίγες ώρες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν άσκοπη μετακίνηση.

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας, τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Σάββατο, από τις 06:00 έως τις 15:00, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

(20) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:

(6) στη Στερεά Ελλάδα
(4) στην Αττική,
(4) στην Κεντρική Μακεδονία,
(2) στην Πελοπόννησο,
(2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(1) στη Δυτική Ελλάδα και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (17) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

(686) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(200) στην Αττική,
(86) στη Θεσσαλονίκη,
(61) στην Κεντρική Μακεδονία,
(58) στη Δυτική Ελλάδα,
(54) στην Κρήτη,
(41) στη Στερεά Ελλάδα,
(38) στην Πελοπόννησο,
(38) στα Ιόνια Νησιά,
(32) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(29) στη Θεσσαλία,
(23) στο Νότιο Αιγαίο,
(13) στην Ήπειρο,
(12) στο Βόρειο Αιγαίο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.278 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.