Συναγερμός - Με κορωνοϊό βρέφος από οικισμό Ρομά

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός - Με κορωνοϊό βρέφος από οικισμό Ρομά

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην Ξάνθη μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως ένα μωρό από οικισμό Ρομά βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, και διακομίσθηκε αμέσως στο Ιπποκράτειο προκειμένου να ελεγχθεί η κατάστασή του.

Καθ΄οδόν για την Ξάνθη βρίσκεταιι ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιας. Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να μπει η περιοχή σε καραντίνα ή όχι.

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα παιδί μόλις ενός έτους από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το παιδί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή, ενώ εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ παράλληλα έγιναν γνωστά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα που αυξήθηκαν.

Οι κλινικές του νοσοκομείου στην Ξάνθη έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς.

Καθ΄οδόν για την Ξάνθη βρίσκεταιι ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιας ο οποίος μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή ενώ μαζί του θα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να μπει η περιοχή σε καραντίνα ή όχι.

Πηγή: ethnos.gr

Θετικός στον ιό βρέθηκε και δημοτικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ένας δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ είχε πάρει ειδική άδεια εδώ και μερικές μέρες.

Θετικός σε έλεγχο για τον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η είδηση έγινε γνωστή στη δημοτική αρχή χθες το απόγευμα και από σήμερα η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο υπάλληλος, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Αναφέρεται επίσης, πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από τις 27 Μαρτίου, έκανε χρήση ειδικής άδειας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας αισθανόταν αδιαθεσία, ενώ στη συνέχεια η άδειά του παρατάθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνεται πως η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπου δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας, ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Κρούσμα κορωνοϊού Θεσσαλονίκη

Η διοίκηση του δήμου προχώρησε σήμερα σε απολύμανση του χώρου, ενώ ο κ.Ζέρβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο και ενημερώθηκε για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Όπως τονίζεται, με ενέργειες του δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλειά του.

Πηγή: protothema.gr